Suroviny
Porce: 6 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 649 kJ / 1 111 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,75 g |
Tuky | 80,55 g |
Vláknina | 5,38 g |
Cholesterol | 342 mg |
Sodík | 1,16 g |
Sůl | 3,41 g |
Sacharidy | 29,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na pánvi orestujeme hovězí maso, vyndáme ho do mísy a slijeme přebytečný tuk.
Krok 2: Na stejné pánvi osmažíme slaninu dozlatova, dáme na talíř, slijeme tuk, ale necháme na pánvi 1 PL.
Krok 3: Přidáme cibuli a smažíme až zesklovatí, cca 5 - 7 minut.
Krok 4: K cibuli přidáme česnek a smažíme krátce, jen asi 1 minutu.
Krok 5: Sundáme z plotny a vmícháme hovězí maso a slaninu.
Krok 6: Postupně přimícháme tvaroh, kysanou smetanu, oba sýry, Worcestershire a kečup.
Krok 7: Nalijeme do zapékací mísy.
Krok 8: Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 - 30 minut dozlatova.
Zveřejněno 20. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hamburgerový dip
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5g5Z
Moje poznámka
Hamburgerový dip
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5g5Z
Nejnovější recepty
Palačinková růže
Přidáno před 6 hodinami
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 23 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 23 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 23 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 23 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka z podmáslí
kyskamaryska před 34 minutami
Okurkový salát
JakubM před 37 minutami
Nejlepší špenát
harovs před 1 hodinou
Pohankové karbanátky se sýrem
Jitka64 před 2 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
shabby před 2 hodinami
Domácí lasagne
Veronika834 před 2 hodinami
Ředkvičková pomazánka s pomazánkovým máslem
Januli-holky před 2 hodinami
Kuřecí žaludky v lahodné omáčce
JitkaKl před 3 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Svally_Krakonos před 3 hodinami
Tiramisu od babičky
Anny12 před 4 hodinami
Tématické fráze:
dip,
dip k masu,
jak připravit různé dipy k masu,
co je to dip,
dip na hamburger,
dip z majonezy,
dip na hamburgery,
recept na dip k masu,
dip do hamburgeru,
dip recept,
dip s kečupem,
fondue recepty dipy,
hamburgerovy dip,
dip na maso,
dip z kečupu,
dip recepty,
dip na hamburger recept,
dip a masu,
dipy k hamburgerum,
recept na dip
Suroviny:
maso hovězí mleté,
slanina anglická,
cibule,
česnek,
tvaroh plnotučný,
smetana kysaná,
majonéza,
sýr mozzarella,
sýr chedar,
omáčka worcesterová,
kečup sladký
Komentáře (15)
casino: "...teplé dipy se podávají k masům, pro namáčení..... nebo vrstvení na toust."
Myslím, že díky Jarčinu vysvětlení bychom mohli tuhle diskuzi považovat za ukončenou
No, řekl bych, že Jitkas: má zase pravdu
chute-sveta.cz:
Asi vám nerozumím, nebo si odporujete...
Cituji: "Slovo dip pochází z angličtiny a jedná se o omáčku, do které se další druhy potravin nakrátko ponořují, tedy NAMÁČEJÍ."
Pokud se stále bavíme o názvu rcp a být u receptu pouze suroviny, tak by se to NAMÁČENÍ snad i dalo okecat...
Ale už od pouhého pohledu na vaše obrázky soudím, že v tomto dipu si nanamočíte a nenamočíte, ba ani nesmočíte (milá Lojzo)
Pro normálně myslící, bez upřesnění jak píše Jitkas, je název zavádějící.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Dip