Pelmeně
Samotný název tohoto pokrmu je vlastně ruskou zkomoleninou označení peľnjaň, což znamená „chléb ve tvaru ucha“. Pelmeně jsou ruským národním jídlem. Jde o vařené drobné kapsičky plněné třeba mletým masem a cibulí. Náplně jsou libovolné.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 422 kJ / 2 013 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,76 g |
Tuky | 51,04 g |
Vláknina | 14,10 g |
Cholesterol | 859 mg |
Sodík | 2,04 g |
Sůl | 5,02 g |
Sacharidy | 248,76 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pelmeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x1n
Moje poznámka
Pelmeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x1n
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno před 6 hodinami
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 15 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka z mléka
LusiPa před 5 hodinami
Rybízová marmeláda do 10 minut
8181bartova před 5 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 6 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Kajkajak před 7 hodinami
Zapečený hermelínový chleba z horkovzdušné fritézy
tara23 před 7 hodinami
Topinky se salámovou směsí
jurcova1990 před 7 hodinami
Těstovinový salát se sušenými rajčaty, chorizem a bazalkou
Jan Nemec před 8 hodinami
Krkovička z trouby
EvaEvaEva před 8 hodinami
Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Jan Nemec před 8 hodinami
Tématické fráze:
pilmeně,
palmeně,
těsto na pelmeně,
pelemeně,
omáčka na pelmeně,
pilmeni,
ukrajinské pelmeně bez masa,
pelmaně,
ukrajinská kuchařka,
pelmeně omáčka,
pelemeni,
pravé sibiřské pelmeně,
pelmeše,
pelemene recept,
kluci v akci pelmeně,
pravé ruské pelměně,
mouka ze sibiře,
pelimeni,
recepty-pelmeně,
ruská kuchyně recepty
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
voda,
vejce,
sůl,
vejce,
maso hovězí mleté,
maso vepřové mleté,
cibule,
voda,
cukr,
pepř mletý,
sůl,
vejce,
olej,
máslo,
smetana kysaná,
kopr
Komentáře (43)
nela:
tejaja:
Zdarec Barec
maris: