Těstoviny s krémovou omáčkou, rajčátky a lilkem
Tento pokrm nabízí dokonalou rovnováhu mezi lehkostí a sytostí, kdy každé sousto přináší kombinaci svěžích rajčat a jemného lilku, obaleného v hladké omáčce. Tento recept osloví nejen vegetariány, ale i milovníky italské kuchyně.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 742 kJ / 3 284 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,36 g |
Tuky | 150,48 g |
Vláknina | 39,44 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 382 mg |
Sůl | 0,72 g |
Sacharidy | 372,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze všeho nejdříve nejméně 2 hodiny před vařením namočte kešu oříšky do vody. Když jste připravení pustit se do vaření, připravte si lilky.
Krok 2: Troubu předehřejte na 220 °C, lilky omyjte a nakrájejte na cca 2-3 mm silná půlkolečka.
Krok 3: Dva plechy vyložte pečicím papírem, lehce vymažte olivovým olejem a vyskládejte na ně lilky. Ty opět velmi lehce pokapejte olivovým olejem. Pečte v troubě asi 8 minut, poté vyndejte a všechna půlkolečka otočte.
Krok 4: Vraťte do trouby a pečte dalších cca 5 minut, dokud lilky nejsou na některých místech hnědé. Pravidelně kontrolujte, abyste je nespálili.
Krok 5: Poté vyndejte a nechte lehce vychladnout, teplotu v troubě snižte na 180 °C. V misce smíchejte asi 1/4 hrnku tamari omáčky a přidejte javorový sirup. Pokud máte k dispozici i uzenou sůl, použijte jen asi poloviční množství tamari, zbytek doplňte vodou a přidejte, mimo javorového sirupu, i lžičku této soli.
Krok 6: Každé půlkolečko lilku omočte ve směsi, vraťte na plech a poté nechte ještě 5 minut péct v troubě.
Krok 7: Mezi tím omyjte a nakrájejte rajčátka, v míse je promíchejte s trochou olivového oleje a solí.
Krok 8: Když vyndáte hotové lilky, teplotu v troubě zvyšte opět na 220 °C a asi 10-15 minut v ní pečte rajčata.
Krok 9: V dalším kroku slijte kešu oříšky a spolu s vývarem, droždím, citronovou šťávou, hořčicí, cibulí a česnekem je dohladka rozmixujte v mixéru (může to nějakou tu minutu trvat). Dochuťte pepřem a solí.
Krok 10: Těstoviny uvařte dle návodu. Když jsou al-dente, slijte je a ihned vraťte zpět do hrnce, ve kterém se vařily. Přidejte k nim omáčku a asi 3 minuty nechte zahřívat na mírném plameni, aby se omáčka s těstovinami pěkně spojila.
Krok 11: Přidejte rajčátka, rukolu, bazalku a lilky. Zamíchejte, opepřete a ihned podávejte. Na talířích dozdobte čerstvými rajčátky, rukolou a bazalkou.
Zveřejněno 21. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Těstoviny s krémovou omáčkou, rajčátky a lilkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X2L5
Moje poznámka
Těstoviny s krémovou omáčkou, rajčátky a lilkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X2L5
Nejnovější recepty
Cuketový perník
Přidáno před 2 hodinami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 14 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 14 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem
Přidáno před 15 hodinami
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 15 hodinami
Tartaletky ve tvaru čtverce s krémem a ovocem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srbské rizoto z mletého masa
Fitulka před 1 hodinou
Čočková polévka s uzeninou
Fitulka před 1 hodinou
Minutkové kuřecí nudličky
Anvei před 10 hodinami
Cuketa Bezděk
ivka 125 před 13 hodinami
Borůvkový máslový koláč
martiline před 14 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Barča před 14 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
kucharicek14 před 15 hodinami
Španělská polévka
Kajkajak před 17 hodinami
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Terkat před 17 hodinami
Pečené krůtí stehno s cibulí
Limek před 17 hodinami
Tématické fráze:
těstoviny s lilkem,
ltestoviny z lilkem houbama,
tamari recepty,
těstoviny s kremovou imackou,
těstoviny recepty,
testoviny s rajcatky,
těstoviny s krémovou,
testoviny s omackou z rajcat,
testoviny z lilkem,
testovinovy salt s kurecim masem
Suroviny:
lilek,
omáčka sojová,
sirup javorový,
sůl uzená,
rukola,
bazalka čerstvá,
rajče cherry,
těstoviny,
oříšky kešu,
vývar zeleninový,
lahůdkové droždí tebi,
šťáva citronová,
hořčice dijonská,
cibule,
česnek,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (6)
http://www.celostnimedicina.cz/lahudkove-drozdi-te...