Pikantní bůček na hořčici
Vepřový bůček nepatří mezi druhy masa, které bychom měli konzumovat často, ale jednou za čas nám neuškodí. S křupavým chlebem a kyselými okurkami se hodí jako pohoštění k pivu. Vyzkoušejme recept, ve kterém křehké maso skvěle doplní výrazná hořčice.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 201 kJ / 3 633 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 152,67 g |
Tuky | 318,09 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 1,69 g |
Sůl | 3,70 g |
Sacharidy | 35,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky silné asi 4 cm. Osolíme a opepříme.
Krok 2: Marinádu smícháme a všechny přísady spojíme. Zředíme malým množstvím láku z beraních rohů.
Krok 3: Maso v marinádě obalíme a necháme co nejdéle uležet, nejméně 2 hodiny.
Krok 4: Po odležení lehce obalíme v mouce a opečeme zprudka na oleji.
Krok 5: Do pekáčku dáme oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli a přibližně pět beraních rohů. Na to položíme maso. Do výpeku přidáme trochu vody nebo láku a zbytek marinády.
Krok 6: Maso podlijeme a přikryté pečeme asi 1 hodinu do změknutí. Během pečení podléváme horkou vodou a výpekem.
Krok 7: Maso je dobré teplé i studené. Vytvoří se hustá šťáva, proto se k němu hodí rýže a brambory. Stačí i chléb.
Zveřejněno 22. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní bůček na hořčici
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vrlX
Moje poznámka
Pikantní bůček na hořčici
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vrlX
Nejnovější recepty
Rohlíky I
Přidáno před 3 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 3 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 3 hodinami
Nejlepší povidla
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová panenka na žampionech se špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 1 minutou
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 40 minutami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 1 hodinou
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 1 hodinou
Hrníčkový ovocný koláč
Lucie Hertlova před 1 hodinou
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Mika1307 před 1 hodinou
Vláčná mramorová bábovka
Amater.fillip před 1 hodinou
Koláčky z tvarohu
Atairka před 1 hodinou
Tvarohový koláč s ostružinami
A.dus před 2 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
monona před 2 hodinami
Tématické fráze:
peceny bucek na horcici,
jak upravit bůček,
pikantní pečený bůček,
bůček v hořčičné omáčce,
pečený bůček s hořčicí,
vepřový bůček na hořčici,
pikantní buček.,
pikantní buček.,
pečený bůček v horcici,
pikantní marináda na bůček,
pikantní buček na hořtici,
recept nejlepší bůček,
bůček,
pečený buček na na hořčici,
bucek s beranimi rohy,
pikantní bůček,
bůček na medu a hořčici,
marinada na bůček,
top recepty bucek,
recept na bůček
Suroviny:
bůček,
cibule,
beraní rohy,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
olej,
hořčice dijonská,
hořčice kremžská,
olej,
koření na pečené maso,
paprika sušená sladká,
cukr,
kmín mletý,
česnek
Komentáře (50)
Včera jsem si bůček dopřál a jen tak tak jsem se dokutálel od stolu na kavalec
Akorát jsem neměl kozí rohy,tak jsem do marinády nalil trochu nálevu z utopenců a taky dobrý.
Abyste se nehádali
http://miric.unas.cz