Masové hašé
Zbylo vám vepřové maso a rádi byste ho zužitkovali? Připravte masovou haši jako od babičky a ze zbytků se rázem stane velmi chutný pokrm. Masa musí být ve směsi více než pečiva, dochucená je česnekem a majoránkou. Následně se směs upeče a můžete servírovat.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 409 kJ / 1 054 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 120,55 g |
| Tuky | 21,23 g |
| Vláknina | 10,65 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 1,21 g |
| Sůl | 2,76 g |
| Sacharidy | 90,98 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masové hašé
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O8ER
Moje poznámka
Masové hašé
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O8ER
Nejnovější recepty
Vánoční oplatky
Přidáno před 15 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 16 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 17 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 18 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 19 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční cukroví
fragolina před 4 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 8 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 9 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 9 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 10 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 10 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 10 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 10 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 10 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
busy_dad před 11 hodinami
Tématické fráze:
haše,
recept hase,
haše recept,
haše z vepřového masa,
recept na haši,
vepřové hašé,
vepřová haše,
haše z mleteho masa,
recepty haše,
recept na masovou haši,
recept na haše,
masová haše, brambor,
haše z vařeného vepřového masa,
masová-haše-recept,
hase recepty,
hovězí hase,
jak se dela hase,
masové hašé pečené,
jak se vaří masové hašé,
recepty vepřová haše
Suroviny:
maso vepřové,
vývar masový,
rohlík,
cibule,
sádlo,
majoránka,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
strouhanka
Komentáře (36)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Jen bych chtela ricit, opravdova haze se dela z mleteho, nebo jemne nakrajeneho, tepelne upraveneho masa, zahusteneho strouhankou, bramborem ci namocenym rohlikem, muze byt i vajickem.
V kazdem pripade bych "kutrovani" vynechala, pak uz to neni hase, ale kase
A co se týše hašé / haše, tak spisovná čeština už dnes připouští obě verze https://prirucka.ujc.cas.cz/?id=ha%C5%A1e&dotaz=ha..., stejně jako se z italských spaghetti staly normální české špagety. Jazykový vývoj nezastavíš.
D-ý den, hašé je z francouzského hachis a znamená hašé, sekaná
(hachis de boeuf - hovězí hašé; hachis de porc - vepřová hašé, sekaná; hachis á farcir - nádivková směs; hacher - sekat;
Velmi zajímavý recept na hašé je v detektivce Rexe Stouta - přidává vnitřnosti. Ahojky KH.
colombo 65
Tvůj rcp mi spíše připomíná jitrnicový prejt a ten je moc dobrý.
Takže tisíceré díky za recept, protože ten vypadá báááječně
Bod napřed...
Haše je dobrota a dávám jí bodík
Jinak k tvému dotazu ohledně původu slova "hašé" - domnívám se, že to je počeštěné anglické "hash", které má sice mnoho přenesených významů, ale jedním z nich je i sekaná, sekané maso atd...a naši předci asi převzali od anglosaských kmenů...(nebo to Angličani převzali od nás???