Pikantní bůček na hořčici
Vepřový bůček nepatří mezi druhy masa, které bychom měli konzumovat často, ale jednou za čas nám neuškodí. S křupavým chlebem a kyselými okurkami se hodí jako pohoštění k pivu. Vyzkoušejme recept, ve kterém křehké maso skvěle doplní výrazná hořčice.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 201 kJ / 3 633 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 152,67 g |
| Tuky | 318,09 g |
| Vláknina | 16,68 g |
| Cholesterol | 460 mg |
| Sodík | 1,69 g |
| Sůl | 3,70 g |
| Sacharidy | 35,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky silné asi 4 cm. Osolíme a opepříme.
Krok 2: Marinádu smícháme a všechny přísady spojíme. Zředíme malým množstvím láku z beraních rohů.
Krok 3: Maso v marinádě obalíme a necháme co nejdéle uležet, nejméně 2 hodiny.
Krok 4: Po odležení lehce obalíme v mouce a opečeme zprudka na oleji.
Krok 5: Do pekáčku dáme oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli a přibližně pět beraních rohů. Na to položíme maso. Do výpeku přidáme trochu vody nebo láku a zbytek marinády.
Krok 6: Maso podlijeme a přikryté pečeme asi 1 hodinu do změknutí. Během pečení podléváme horkou vodou a výpekem.
Krok 7: Maso je dobré teplé i studené. Vytvoří se hustá šťáva, proto se k němu hodí rýže a brambory. Stačí i chléb.
Zveřejněno 22. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní bůček na hořčici
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vrlX
Moje poznámka
Pikantní bůček na hořčici
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vrlX
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 23 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 4 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 5 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 5 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 6 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 7 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 7 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 8 hodinami
Tématické fráze:
peceny bucek na horcici,
jak upravit bůček,
pikantní pečený bůček,
bůček v hořčičné omáčce,
pečený bůček s hořčicí,
vepřový bůček na hořčici,
pikantní buček.,
pikantní buček.,
pečený bůček v horcici,
pikantní marináda na bůček,
pikantní buček na hořtici,
recept nejlepší bůček,
bůček,
pečený buček na na hořčici,
bucek s beranimi rohy,
pikantní bůček,
bůček na medu a hořčici,
marinada na bůček,
top recepty bucek,
recept na bůček
Suroviny:
bůček,
cibule,
beraní rohy,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
olej,
hořčice dijonská,
hořčice kremžská,
olej,
koření na pečené maso,
paprika sušená sladká,
cukr,
kmín mletý,
česnek
Komentáře (49)
Včera jsem si bůček dopřál a jen tak tak jsem se dokutálel od stolu na kavalec
Akorát jsem neměl kozí rohy,tak jsem do marinády nalil trochu nálevu z utopenců a taky dobrý.
Abyste se nehádali
http://miric.unas.cz