Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa

Tatarský biftek alias lidově tatarák, patří k oblíbeným lahůdkám, kterou si snadno připravíte i doma. Základem je kvalitní čerstvé maso, které můžete dochutit celou řadou surovin od hořčice, kečupu a cibulky až po ty méně tradiční jako jsou chilli, kapary nebo brandy.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gabina_I

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 635 kJ /
1 586 kcal
Bílkoviny211,56 g
Tuky77,50 g
Vláknina0,70 g
Cholesterol 876 mg
Sodík 895 mg
Sůl1,87 g
Sacharidy10,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso odblaníme (někdy tam nějaké kousky mohou být), pomeleme, (můžeme i 2x) nebo můžeme maso naškrábat nožem, což je pracné, ale nejlepší. Krok 2: Maso dáme do mísy, přidáme olej, velmi jemně nakrájenou cibuli, hořčici, kečup (kdo nechce, může oboje vynechat), bílý pepř, sůl a žloutky. Krok 3: Dobře promícháme, ochutnáme a pokud je potřeba přidat sůl nebo pepř, dochutíme a vychladíme. Krok 4: K masu osmažíme topinky, kdo nechce smažené, může opéct v toustovači, oloupeme česnek a společně podáváme.

TIP: Falešný tatarák - oblíbené recepty

Zveřejněno 28. 10. 2009

Poznámka autorky Gabina_I

Česnek dáváme na topinky. Pokud máte rádi ostré, přidejte lehce chilli omáčku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OMMg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OMMg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (93)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborný 😍 já ještě přidávám trošku sójové omáčky 😊

Tataráček milujeme..foto jako důkaz..:-)

jana fenglová 3. 8. 2016 17:42
excellent:-p

Já dělám tataráka z masa z krku, dvakrát maso umelu a je to super. Kyselá okurka patří do Znojemské. Sojovka , rybičky a další nesmysly to jenom kazí. Na topinku hodně česneku , zapít pivem nebo čistou kořalkou / Slivovice, Gin / a je to nádhera . No ale kolik lidí tolik chutí.

Martin: každý ať si dá co má rád...

Martin:
Dobrý odkaz:yes:
Se vším tam lze souhlasit, až na použití slivovice :-))
Píše: "...koňak nebo whisky už má docela výrazný vliv na chuť bifteku."
No, pokud necítí slivovici, tak už má patrně ze slivovice propálený "kotel":-D:-D:-D

Taky si myslím, že tam těch přísad dáváte prostě moc. Bral bych to ještě když to děláte ze zadního hovězího, nebo z nějakého podobného kusu masa. Prostě falešnou svíčkovou.
Když tam máte pravou svíčkovou, dejte jenom pepř, sůl a cibulku viz
http://www.zabijacky.cz/news/tatarsky-biftek-origi... . Takhle je škoda tu chuť masa něčím přebíjet, to už to může být namleté cokoli ...

a nebo může vypada i takto :-) www.youtube.com/watch?v=xxE_ZXjbioo

...zkuste jen maso ( mně přijde nejšťavnnatější nízký roštěnec), sůl, pepř (olej). Jen tak, pouze s bílým chlebem (příp. opečeným jen nasucho), nebo s topinkou po našem: tmavým chlebem opečeným na sádle + česnek :yes:

pohlreich 30. 11. 2013 20:03
spagetka:mas recht spagetko.je videt ze nemas v hlave vymazano.super

iva a jardaaa neumi nic.

Dobré maso je i hovězí slabina - je s tím trochu víc práce při odblanění ale masíčko je to parádní.

výborný recept!:yes: moc jsme si pochtnali, skvělééééé...:-)

Tématické fráze:
tatarák recept, tatarák, příprava tataráku, recept na tatarák, tatarák pohlreich, tatarák recept pohlreich, recept tatarak, tatarák z mleteho masa, příprava tataráku recept, příprava tatarského bifteku, tatarak z prave svickove recept, recepty tatarák, jak udelat tatarak, jak se dělá tatarák, tatarak priprava, tatarský, tatrský biftek, jak připravit tatarák, recepty na tatarak, biftek recept

Suroviny:
svíčková hovězí, olej, žloutek, cibule bílá, hořčice, kečup sladký, pepř bílý, sůl, topinka, olej, topinka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu