Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou

Kapusta je super zdravá zelenina, přesto je v naší kuchyni velmi opomíjená. Zde je výrazně ochucená kořením a česnekem a v kombinací s vepřovým masem vám zajisté bude chutnat. Doplněná brambory či jinou oblíbenou přílohou je vítaným obědem či večeří.

Hodnocení receptu je 4,9 (45×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 179 kJ /
1 716 kcal
Bílkoviny186,80 g
Tuky51,85 g
Vláknina51,10 g
Cholesterol 534 mg
Sodík 515 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy108,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno a v rozehřátém sádle osmažíme do zlatavé barvy. Krok 2: Přidáme očištěné maso nakrájené na větší kostky cca 5 cm x 5 cm a prudce na cibuli restujeme. Krok 3: Osolíme, zasypeme paprikou, pepřem, rychle promícháme a podlijeme vodou do výšky poloviny masa. Krok 4: Přidáme koření a slabým varem za občasného promíchání dusíme pod poklicí 35 minut. Krok 5: Mezitím očistíme kapustičky od povadlých lístků a odřízneme zaschlé konce košťálů. Krok 6: Kapustičky necháme 3 minuty povařit v osolené vodě, scedíme a přidáme do hrnce k masu. Krok 7: Podle potřeby podlijeme a dusíme ještě 10 minut. Krok 8: Ve 100 ml studené vody rozmícháme 3/4 lžičky Solamylu, vlijeme k měkkému masu s kapustou, přidáme prolisovaný česnek a necháme 2 minuty za stálého míchání provařit. Krok 9: Podle své chuti dochutíme solí, nebo pepřem a podáváme s vařeným bramborem.

TIP: Brambory v naší kuchyni - rady a tipy ke zpracování

Zveřejněno 13. 10. 2015

Poznámka autorky Anna Kocikova

Do podobných přidávám recept od Otty Colomba65.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VKl5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VKl5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (69)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborný nápad jak přimět rodinu jíst růžičkovou kapustu! Děkuji a brzy vyzkouším 😉

Monika146: Také děkuji:-KPokud dojde k realizaci,tak snad to rodinka přežije a jídlo bude chutnat😉🙂

:-)<3:yes::yes: pěkný recept i foto :-K

Marie Svarcova: Maruško,moc děkuji😀Potěšila jsi mě😍

monyss: Přidaná fotka i komentář mi udělaly velkou radost:-8Moc děkuji:-K

Dobré to je, přidala jsem mletý kmín, mouku na zahuštění a vařila v PH (4h. na High, kapustičky jsem dala o 1,5 h. později). Dochutila jsem to trochou smetany...k tomu brambory a VÝBORNÝ !

Jaromira18: Moc děkuji:-K

Moc dobré, kapustičky miluji.:-K:-K:-K

<3 mnamka a kapustičku milujeme už víme co zítra bude ;-):yes::yes::-K:-K:-K

Kelisova: Děkuji za zájem a milý komentář:-KElizabeth62-děkuji za přidané foto,potěšilo mě to:-8:-K

vyskúšam, určite to bude fajnovosť.<3 :-8

Saxik: Děkuji za komentář a věřím,že jídlo bude chutnat:-K

Zároveň děkuji za natočení videa:-8:yes:

Ahojky lidičky recept se mi moc líbí s přítelem si k tomu uděláme houskový knedlík a myslím si že to bude stejně bomba mňam jídlo ;-) posílám paleček hore :yes::yes:<3

Janina: Děkuji za komentář,potěšila jste mě:-K Doufám,že Vám jídlo bude chutnat:-8;-)

Jana Remkova::-K

Coleta:Leni,děkuji:-*potěšila jsi mě:-K

Díky za ispiraci, bylo to výborné. Krčily se mi v lednici kapustičky a co s nimi, tak jsem zvolila tvůj recept. Nedala jsem rozmarýn a česnek jsem rozvařila a rozmačkala. Jinak kapusty jsem nechala rozvařit, tím se mi to zčásti i zahustilo. Přidala jsem 1 nové koření. Super alternativa klasické kapusty, kterou dělám dohromady s masem a brambory. Díky a bod.:-K

hosta:Jituš děkuji za vysvětlení:-KJá jsem to dříve nestihla:-8


prosciuto:hosta již odpověděla za mě,ale děkuji za upozornění a cením si toho:-K
To se málo kdy stane,že jsou lidé takto všímaví a upozorní na kopírování receptů na jiných webech:-K Spíš se setkávám s tím,že u mnoha mých fotek je rozmazáno logo určitého webu a můj recept je publikovaný v časopise pod úplně jiným jménem:-/Nejde mi o to,že dotyčná/ý za to dostane honorář,ale jde mi o slušnost alespoň uvést zdroj ze kterého dotyční recept,nebo inspiraci čerpali:-/
Před více lety jsem byla administrátory Dobrot požádána,abych své recepty dávala i na jejich web.Takže všechny recepty včetně fotek jsou opravdu moje:-)

prosciuto: ano, například takto: potrava, každá!! potrava je napřed strávená - k tomu tam ta kyselina přece je přítomná. A ty potraviny nepotřebují pro svoje strávení zásaditost, to je naopak - ty potraviny PO STRÁVENÍ v těle (lépe řečeno v krvi) tu kyselost nebo zásaditost vytvářejí. Proto se pH krve mění. Proto taky ty potraviny nazýváme kyselinotvorné nebo zásadotvorné, protože AŽ PO STRÁVENÍ působí kyselinotvorně nebo zásadotvorně.
Omluvte mě - nadále se nebudu k tomu vyjadřovat, je to neslušné vůči autorce tak krásného receptu.

prosciuto: ale ne, díky za ostrahu , neukradla, Drahuška uveřejňuje recepty i na tomto portále pod nickem Uška:-D

prosciuto 16. 10. 2015 15:00

prosciuto 16. 10. 2015 12:07
Anna Kocikova:
Mrzí ma to.
Mne to ale nebude vôbec vadiť, ak všetky komentáre (moje a s nimi súvisiace) vymažete.
Už sa ohlásili ľudia, ktorí aj keď s tým nesúhlasia, aspoň reagovali.

Nešla by, jinak jistě zajímavá debata o trávení, prostředí žaludku, trávicích šťáv apod. přesunout do diskuze? Tohle už se receptu opravdu netýká a zbytečně to překáží těm, které by zajímal názor na vlastní recept.

prosciuto 16. 10. 2015 11:57
Betyna:
To teda znamená, že potraviny, ktoré potrebujú zásadité prostredie nikdy nestrávime?
Máte znalosti z chémie, aby ste to vyvrátili?

Kadlik:Jéé,Kadlíku:-))hranolky ne,to spíš malé bramboráčky,nebo bramborový knedlík:-pAle na ty hranolky jsi mi udělal celkem velkou chuť;-)Díky:-K

Danca:Danuško,děkuji:-KJe to obyčejná klasika,ale trošku jinak připravená,ať ten život není takový jednotvárný:-))

prosciuto:Takže asi ani tato kombinace surovin není,co se zdraví týká vyhovující http://www.toprecepty.cz/recept/24154-kapusticky-v...
Ale ať stíháte odpovídat na všechny dotazy,tak by nebylo od věci založit v diskuzi nové téma ohledně správného vaření a stravování.
Odpadlo by Vám pod mým receptem pročítání dalších případných komentářů,které se týkají tohoto receptu;-)Děkuji:-K

prosciuto: prostředí v žaludku je vždy kyselé, protože obsahuje kyselinu chlorovodíkovou. Prostředí v žaludku není nikdy zásadité. Z kyseliny chlorovodíkové prostě zásadité prostředí udělat nelze. Ano, může dojít k "překyselení" když je zaludeční kyseliny hodně, ale nikdy, nikdy není prostředí v žaludku zásadité.

Upřímně, já bych to dokázal sežrat i s bramborovýma hranolkama!!!!!!!!:-)):-)):-)):-))

prosciuto: Děkujeme za poučení, ale myslím že to není třeba dál rozvádět. Recept je pěkný a vy si k tomu brambory podle svého přesvědčení nedávejte, my kteří chceme, si ty brambory s chutí dáme. Všeho s mírou - to je základ všeho. :-K

prosciuto 15. 10. 2015 21:04
Danca:
Ja ani náhodou netvrdím, že to je jediný správny spôsob.

Anna Kocikova: Drahuško, moc pěkný recept, kapustičky máme rádi a já se asi nechám inspirovat na sobotní oběd ;-):-p:yes::-K

prosciuto::-O tak teď nějak nevím, jakou dobu máte na mysli?? Snad tu, kdy sýr byl v naprosté většině případů opravdu sýr a uzenina se ještě vyráběla z masa?? Dobu, kdy se ve školních jídelnách vařilo sice jednotvárně, ale z čerstvých surovin a kdy děti dostávaly ke svačinám chleba s pravým máslem a ovoce a na školních chodbách chyběly automaty na Coca colu a chipsy??? Dobu, kdy nám povětšinou maminky doma denně vařily poctivá jídla z poctivých surovin a rodiny se hromadně nestravovaly po "Mekáčích"??? Nezpochybňuji Vaše názory na kombinování stravy, ale také si nemyslím, že jedině tenhle přístup je ten správný;-)

Tématické fráze:
veprove s ruzickovou kapustou, vepřové maso s růžičkovou kapustou, recepty s růžičkovou kapustou, veprove s bramborem a kapustou, veprove s bramborem a kapustou, veprove s bramborem a kapustou, veprove s bramborem a kapustou, veprove s bramborem a kapustou, veprove s bramborem a kapustou, růžičková kapusta s masem, veprove s bramborem a kapustou, veprove s bramborem a kapustou, veprove s bramborem a kapustou, veprove s bramborem a kapustou, veprove s bramborem a kapustou, veprove s bramborem a kapustou, veprove s bramborem a kapustou, veprove s bramborem a kapustou, veprove s bramborem a kapustou, veprove s bramborem a kapustou

Suroviny:
plec vepřová, cibule, kapusta růžičková, česnek, sádlo, paprika sušená sladká, pepř, bobkový list, rozmarýn čerstvý, sůl, pepř mletý, vývar masový, solamyl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu