Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládaný salát pro rychlou večeři

Zelí, červená řepa a cibule naložené s octem, cukrem a solí tvoří základ zeleninového salátu, který stačí jen vyklopit ze sklenice, promíchat s jogurtem nebo smetanou a podávat s chlebem. Rychlá večeře bez vaření je kdykoliv po ruce.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 140 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení

160 min (140 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 464 kJ /
4 652 kcal
Bílkoviny127,00 g
Tuky17,60 g
Vláknina254,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,84 g
Sůl2,00 g
Sacharidy895,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapustu narežeme na rezance, pridáme narezanú cibuľu očistenú od šupky, nahrubo nastrúhanú očistenú uvarenú cviklu, ocot, cukor a soľ. Krok 2: Dobre premiešame a necháme 24 hodín stáť. Občas premiešavame. Krok 3: Potom zeleninu naložíme aj so šťavou do fliaš, uzavrieme a sterilizujeme 15 minút od začiatku varu. Krok 4: Šalát vyklopíme do misy, podľa chuti primiešame kyslú smotanu, majonézu alebo hustý biely jogurt, prípadne aj hrsť hrášku, a podávame s chlebom ako rýchlu zimnú večeru.

TIP: Jak sterilovat zeleninu

Zveřejněno 27. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g2MG

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g2MG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

řepu je možné dát nevařenou - dělám něco podobného i s paprikou

Vcera jsme to meli k veceri a bylo to celkem dobre. Diky za inspiraci. ;-)

no to bych si hned dala:yes::yes::yes:

Tak je zavarené,nechala som to stáť iba cca 12 hod.ale nemala som na výber,lebo zajtra máme celý deň odpojenú elektrinu,tak by som nemohla sterilizovať:-(Trochu sme zjedli k večeri,je výborný:yes:Mala som málo cvikle,tak som pridala kúsok cukety.

Paráda:yes:Cvikla mi trčí v chladničke a ešte je aj v záhrade,tak isto kapusta.Už viem čo s ňou urobím:-)):-p

Jej, takový salát miluji:yes:+6

Vidíš, já to vždycky používala jen jako přílohu místo okurek...jako salát k večeři zkusím ;-):-p:yes:

Klarika, robím to už viac ako 10 rokov, recept mám od sestry a v zime sa to výborne hodí, ak nemám čas alebo chuť variť, večera je za 5 minút. :-D;-)

Luxus :yes:.

Bodík ide:yes:

Terezka, fajnovo to vypadá, budem robiť

Tématické fráze:
recepty na večeři, typy na večeři, recepty k večeři, typ na veceri, tip na večeri, tipy na veceri, recept na veceri, rychlé recepty k večeři, salát z nakládaného zelí, rychlá večeře recepty, nakládaný salát, typy na rychlé večeře, nakládané červené zelí, tipy k večeři, typy na dobrou večeři, typ na dobrou večeři, rychlá veceře, typy k večeři, nakladane hlavkove zeli, salát k večeři

Suroviny:
zelí bílé hlávkové, řepa červená, cibule, ocet, cukr, sůl, jogurt bílý, hrášek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu