Biftek z kapra
Pro milovníky rybího masa máme tip na netradičně zpracované kapří filety. Filety nakrájené na proužky stočené k sobě, obalené proužky slaniny a opečené na másle se k sobě krásně spojí. Chuť ryby podtrhne kvalitní slanina i použité koření.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 868 kJ / 924 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,20 g |
| Tuky | 100,80 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 84 mg |
| Sodík | 1,92 g |
| Sůl | 4,80 g |
| Sacharidy | 0,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Filety z kapra nakrájíme na stejně široké proužky, asi 1,5–2 cm. Poté osolíme a okořeníme.
Krok 2: Proužky kapřích filet stáčíme tak, že je postavíme na bok a jeden k druhému stláčíme. Kůži přitom vždy stáčíme tak, aby byla uvnitř.
Krok 3: Když z proužků kapra vytvoříme kulatý „kapří biftek“, obalíme ho okolo plátky slaniny stejně širokými jako jsou proužky kapra.
Krok 4: Z alobalu připravíme několikrát přeložený (aby byl pevný) proužek stejné výšky jako je biftek. Tímto proužkem kapří biftek, již omotaný i slaninou, pevně obtočíme a oba konce alobalu stočíme silou k sobě.
Krok 5: „Biftek z kapra" vložíme na pánev do rozehřátého přepuštěného másla a z obou stran opečeme do zlaté barvy. Při pečení se proužky masa krásně spojí a spečou k sobě. Příloha brambory všech úprav.
Zveřejněno 20. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Biftek z kapra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6W8V
Moje poznámka
Biftek z kapra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6W8V
Nejnovější recepty
Sachr cukroví
Přidáno před 52 minutami
Tatarák z červené řepy s estragonovou majonézou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 6 hodinami
Likér z Ledových kaštanů
Přidáno před 19 hodinami
Medové dortíčky
Přidáno před 20 hodinami
Měkké perníčky s čokoládovou polevou
Přidáno před 21 hodinami
Čokoládové truffle
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cibulačka s vínem
magdalenka před 58 minutami
Bramborový salát Zdeňka Pohlreicha
JanaValkounova před 1 hodinou
Jablečný linecký koláč
Merylas před 1 hodinou
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Sima1996 před 1 hodinou
Moravský kváskový chléb
magdalenka před 1 hodinou
Perníčky s dřevěným dekorem II
Moni1703 před 2 hodinami
Trubičky
Eva1mamina před 2 hodinami
Špenát se smetanou
magdalenka před 2 hodinami
Škvarky z trouby
magdalenka před 2 hodinami
Tématické fráze:
kapr recepty,
recepty z kapra,
steak z kapra,
stupka kuchař,
recepty na kapra,
kapří steak,
recept na kapra,
kuchař stupka,
kapr recept,
kapr podle stupky,
kapr 100x jinak,
filety z kapra,
jak vykostit kapra,
recepty kuchaře stupky,
kapr steak,
recepty kapr jinak,
kapří steaky,
stupkovi recepty,
rybi polevka podle stupky,
stupka vaření
Suroviny:
kapr,
slanina uzená,
sůl,
kmín drcený,
koření pepřové,
ghee,
alobal
Komentáře (22)
Tak doplňuji - bylo to vynikající, díky za inspiraci.
Snad , kdyby to šlo , ještě poklepat po rameni . Petrovi Stupkovi za recept a tobě , Otto , za odzkoušení .