Štrúdlíci ze zakysané smetany
Nejlepší štrúdly pekly naše babičky, které si daly práci s poctivým taženým těstem. V dnešní uspěchané době se často sahá spíše po kupovaném listovém. Těsto ze zakysané smetany je velmi snadné na přípravu, krásně se s ním pracuje a po upečení je křehounké a lahodné.
Suroviny pro 9 kusů
9kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 248 kJ / 2 449 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,28 g |
Tuky | 110,56 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 331 mg |
Sodík | 335 mg |
Sůl | 0,79 g |
Sacharidy | 300,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štrúdlíci ze zakysané smetany
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qZLG
Moje poznámka
Štrúdlíci ze zakysané smetany
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qZLG
Nejnovější recepty
Čokoládové muffiny
Přidáno před 10 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno před 17 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno před 18 hodinami
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno 10. 5. 2025 21:05
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno 10. 5. 2025 18:39
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno 10. 5. 2025 17:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pesto z medvědího česneku
MartaStehlikova před 3 hodinami
Hrachová polévka II.
Kajkajak před 3 hodinami
Jelení kostky na pepři z pomalého hrnce
LenkaHor před 4 hodinami
Makovec s povidly a pomerančem
Ilias před 4 hodinami
Pudinkovo-tvarohové polštářky
poirotka před 5 hodinami
Boloňská omáčka
poirotka před 5 hodinami
Zeleninová polévka vařená opačně
poirotka před 5 hodinami
Rychlá meruňková buchta
petra.tumova před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Knota před 5 hodinami
Řecké brambory s řapíkatým celerem
Alicia8 před 6 hodinami
Tématické fráze:
těsto na štrůdl ze zakysané smetany,
závin ze zakysané smetany,
zakysaná smetana recepty,
těsto ze zakysané smetany,
zakysaná smetana,
recepty ze zakysané smetany,
těsto na štrůdl se zakysanou smetanou,
závin z kysané smetany,
strudl se zakysanou smetanou,
moučníky ze zakysané smetany,
jablecny zavin ze zakysane smetany,
moučníky se zakysanou smetanou,
záviny ze zakysané smetany,
závin z zakysaný smetany,
listové těsto ze zakysané smetany,
těsto se zakysanou smetanou,
zakysaná smetana recept,
těsto na závin ze zakysané smetany,
ze zakysané smetany,
recept ze zakysané smetany
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
tuk hera,
smetana zakysaná,
jablko,
cukr skořice,
strouhanka,
vejce
Komentáře (118)
Nemam pochyb ze tento strudl je dobry. Mam jen komentar ze bych sam pouzil misto Hery (vlastni sestry masla) skutecne maslo. Hera ma totiz v sobe "ztuzeny pokrmovy tuk" ( ci hydrogenovany rostlinny olej) a normalni maslo je tedy daleko zdravejsi alternativa.
Ještě bych zkusila při zavinování ho promazávat,ale vynechávat kraje.U taženýho kraje vůbec nemastím, pak jsou krásně
křupavý,ale do druhého dne změknou,tak se musí rychle sníst,
Teď ještě doladit to proklété kynuté těsto, které se mi stále ne a ne podařit.
Ještě jednou opravdu moc děkuji a všem dalším čtenářům mohu jen a jen doporučit.
S pozdravem a přáním všeho nejlepšího,
Erik
Minule jsem se po dlouhé době odhodlala, koupila lístkové těsto a dala jksem se péct štrůdl.
A opět nic moc - spíš hrůza.
Uprostřed místo aby se těsto lístkovalo, opět "zákalec".
Pečeno na 180 stupňu 45 minut.
Zkusila bych tvůj recept, ale mám obavy, že to dopadne stejně.
Holky, čím to je - rukama?
40 dkg hladké mouky, 15 lžic piva nebo půl lahve a zt tuk nastrouhaný nebo jiný tuk na pečení. Jsou z toho 3 velké štrudle. Potírám dospodu tvarohem a pak ještě navrch cokoliv.
pro zacatecniky jako ja dodavam, ze na 180 (horkovzdusna) jsem pekla asi 30min a napln byla akorat ze 3 nastrouhanych velkych jablek a pak uz rozinky v rumu a orisky dle oka :)
mimochodem, osvědčilo se to jako bezva sváča do školy, nic se nedrolí a nesype a ve škole pak děti jedí opravdu štrůdl, ne jakési pomlácené drobení
Lemarti, to je mi líto, že nevyšly, tšsto opravdu tuhé není
a děkuji
díky moc, uznávám, že byly roztomilé...právě byly rozebrány
(A patky by som ti mohla po upečení poslať, u nás usychajú na plechu a potom vyhadzujem...)
každopádně díky všem za pochvalu, to těsto je výborně, krásně se s ním dělá, je pružné a nelepí se...a samozřejmě nemusíte blbnout jako já...