Bůčková kapsa s jednoduchou nádivkou
Bůčková kapsa plněná nádivkou ochucenou lahůdkovou cibulkou, červenou paprikou a česnekem se hodí jako oběd například s bramborem a zelím, ale skvěle chutná také zastudena, takže ji můžeme podávat jako pohoštění na oslavách.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 608 kJ / 4 926 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 195,34 g |
Tuky | 345,08 g |
Vláknina | 90,55 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 1,51 g |
Sůl | 2,93 g |
Sacharidy | 246,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. V hlubší míse vidličkou rozšleháme žloutky se smetanou a špetkou soli. Přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a necháme 10 minut nasáknout.
Krok 2: Z bílků ušleháme tuhý sníh. Barevnou papriku a lahůdkové cibulky nakrájíme a přidáme k nasáknutému pečivu. Přidáme špetku pepře, sníh a vše promícháme.
Krok 3: Do opláchnutého a osušeného bůčku prořízneme ostrým delším nožem otvor (kapsu) pro náplň. Kůži nařízneme do tvaru mřížky a do masa uvnitř i na povrchu vetřeme sůl.
Krok 4: Kapsu naplníme náplní, otvor zajistíme jehlou na závitky, nebo zašijeme a pro lepší držení tvaru můžeme ještě bůček utáhnout nití.
Krok 5: Do kastrolu, nebo pekáčku dáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, bůček položíme kůží dolů, posypeme kmínem a podlijeme trochou horké vody. Přiklopíme poklicí, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 80 minut za občasného přelévání šťávou a podlévání vodou.
Krok 6: Poté vytáhneme kastrol z trouby, bůček otočíme kůží nahoru a do šťávy seškrábeme výpečky z okraje kastrolu. Trochu podlijeme, opět vložíme do trouby a pod poklicí pečeme 40 minut.
Krok 7: 20 minut před koncem poklici odstraníme a za občasného přelévání šťávou dopečeme doměkka.
Krok 8: Po upečení odstraníme nitě a bůček nakrájíme na porce. Podáváme teplé, například s bramborem a se zelím, ale hodí se i po studenu.
Zveřejněno 30. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůčková kapsa s jednoduchou nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/64VQ
Moje poznámka
Bůčková kapsa s jednoduchou nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/64VQ
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 17 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno 19. 6. 2025 09:27
Slávky na asijský způsob
Přidáno 19. 6. 2025 09:00
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá buchta s povidly
Hubenoura před 1 hodinou
Brokolicovo-celerová polévka
TondaJ před 1 hodinou
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 5 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 12 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 13 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 14 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 14 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 15 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 16 hodinami
Masopustní šišky (univerzální těsto na koblihy, vdolky a šišky)
Danniel před 19 hodinami
Tématické fráze:
buckova kapsa,
vepřová kapsa s nádivkou,
kapsa z bucku,
plněná bůčková kapsa,
karolína domácí kuchařka plněný bůček,
nadivka do bucku,
plněná bůčková špička,
pečený bucek kapsa,
bůček kapsa,
bůčková roláda s nádivkou,
karolína domácí kuchařka 31.10.2015,
jak se dela kapsa z bucku,
pomalu pecena buckova kapsa,
pečeny buček s nádivkou karolína,
plnena kapsa z bucku,
vepřová kapsa bucek,
vepřová špička s nádivkou,
vepřové kapsy z nádívkou,
buček-kapsa,
recept nadívaná bůčková špička
Suroviny:
bůček bez kosti,
smetana 33%,
rohlík,
vejce,
cibulka lahůdková,
paprika čerstvá červená,
česnek,
pepř mletý,
sůl,
kmín celý,
olej,
cibule,
česnek
Komentáře (19)
ota:Na Karolínu se sice nedívám
Ale bůček je vždy jednička, dobře promastí cévy.