Bůčková kapsa s jednoduchou nádivkou
Bůčková kapsa plněná nádivkou ochucenou lahůdkovou cibulkou, červenou paprikou a česnekem se hodí jako oběd například s bramborem a zelím, ale skvěle chutná také zastudena, takže ji můžeme podávat jako pohoštění na oslavách.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 608 kJ / 4 926 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 195,34 g |
| Tuky | 345,08 g |
| Vláknina | 90,55 g |
| Cholesterol | 1,03 g |
| Sodík | 1,51 g |
| Sůl | 2,93 g |
| Sacharidy | 246,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. V hlubší míse vidličkou rozšleháme žloutky se smetanou a špetkou soli. Přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a necháme 10 minut nasáknout.
Krok 2: Z bílků ušleháme tuhý sníh. Barevnou papriku a lahůdkové cibulky nakrájíme a přidáme k nasáknutému pečivu. Přidáme špetku pepře, sníh a vše promícháme.
Krok 3: Do opláchnutého a osušeného bůčku prořízneme ostrým delším nožem otvor (kapsu) pro náplň. Kůži nařízneme do tvaru mřížky a do masa uvnitř i na povrchu vetřeme sůl.
Krok 4: Kapsu naplníme náplní, otvor zajistíme jehlou na závitky, nebo zašijeme a pro lepší držení tvaru můžeme ještě bůček utáhnout nití.
Krok 5: Do kastrolu, nebo pekáčku dáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, bůček položíme kůží dolů, posypeme kmínem a podlijeme trochou horké vody. Přiklopíme poklicí, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 80 minut za občasného přelévání šťávou a podlévání vodou.
Krok 6: Poté vytáhneme kastrol z trouby, bůček otočíme kůží nahoru a do šťávy seškrábeme výpečky z okraje kastrolu. Trochu podlijeme, opět vložíme do trouby a pod poklicí pečeme 40 minut.
Krok 7: 20 minut před koncem poklici odstraníme a za občasného přelévání šťávou dopečeme doměkka.
Krok 8: Po upečení odstraníme nitě a bůček nakrájíme na porce. Podáváme teplé, například s bramborem a se zelím, ale hodí se i po studenu.
Zveřejněno 30. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůčková kapsa s jednoduchou nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/64VQ
Moje poznámka
Bůčková kapsa s jednoduchou nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/64VQ
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 1 hodinou
Grinchův elixír
Přidáno před 15 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 18 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 1 hodinou
Kapří hranolky
loing před 10 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 10 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 10 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 10 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 11 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 12 hodinami
Tématické fráze:
buckova kapsa,
vepřová kapsa s nádivkou,
kapsa z bucku,
plněná bůčková kapsa,
karolína domácí kuchařka plněný bůček,
nadivka do bucku,
plněná bůčková špička,
pečený bucek kapsa,
bůček kapsa,
bůčková roláda s nádivkou,
karolína domácí kuchařka 31.10.2015,
jak se dela kapsa z bucku,
pomalu pecena buckova kapsa,
pečeny buček s nádivkou karolína,
plnena kapsa z bucku,
vepřová kapsa bucek,
vepřová špička s nádivkou,
vepřové kapsy z nádívkou,
buček-kapsa,
recept nadívaná bůčková špička
Suroviny:
bůček bez kosti,
smetana 33%,
rohlík,
vejce,
cibulka lahůdková,
paprika čerstvá červená,
česnek,
pepř mletý,
sůl,
kmín celý,
olej,
cibule,
česnek
Komentáře (19)
ota:Na Karolínu se sice nedívám
Ale bůček je vždy jednička, dobře promastí cévy.