Pstruh na kopřivách
Máte rádi pečeného pstruha na másle? Přidejte k němu kopřivy a trochu pórku a vychutnejte si jeho skvělou chuť. Zároveň s pstruhem upečete i brambory, které budete podávat jako přílohu.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 900 kJ / 454 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,26 g |
Tuky | 1,22 g |
Vláknina | 15,14 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 37 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 91,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, posolíme, pokmínujeme a promícháme.
Krok 2: Vykuchané pstruhy posolíme, pokmínujeme a dovnitř vložíme několik plátků másla, list pórku a několik snítek mladých kopřiv.
Krok 3: Alobal přeložíme dvojmo, 2x přeložíme okraje a utvoříme kapsu potřebné velikosti.
Krok 4: Dovnitř vložíme připravené pstruhy, kolem nasypeme připravené brambory a kapsu s minimem vzduchu uzavřeme dvojím přeložením okraje.
Krok 5: Vložíme do rozpálené trouby nebo na rošt nad ohněm a necháme péci od nafouknutí kapsy cca 30-40 minut (dle velikosti ryb a kostek brambor).
Krok 6: Během pečení kapsu několikrát opatrně obrátíme, abychom neporušili alobal.
Krok 7: Po 20-30 minutách pečení alobal rozřízneme, otevřeme (pozor na unikající páru!) a pstruhy necháme volně dopéci. Hotové zakápneme citronovou šťávou a servírujeme.
Zveřejněno 11. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pstruh na kopřivách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g2P9
Moje poznámka
Pstruh na kopřivách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g2P9
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 7 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 8 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 8 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 8 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 8 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 9 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 10 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 12 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 13 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 13 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 14 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 14 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 14 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 15 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 16 hodinami
Tématické fráze:
pstruh recepty,
pstruh recept,
recept na pstruha,
recepty pstruh,
pstruh obrazky,
recepty ze pstruha,
pstruh s koprivami,
pstruh nad ohnem,
ryby na kopřivách,
pstruh - recepty,
vařený pstruh,
recepty na pstruha,
kopřiva plněná v rybě,
velikost pstruhů,
pstruh mládě,
pstruh s koprivama,
pstruh s koprivou,
kopriva recept ryba,
pstruh velikosti,
velikost pstruh
Suroviny:
pstruh,
sůl,
kmín celý,
máslo,
kopřivy,
pórek,
brambory,
citron
Komentáře (8)
Příště možná pstruhy budu dělat - jak jsme zvyklí - na pánvi, ale takhle to bylo taky super