Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové roládky plněné mrkví pro Tejaju

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 273 kJ /
1 021 kcal
Bílkoviny162,14 g
Tuky25,78 g
Vláknina11,93 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 932 mg
Sůl2,16 g
Sacharidy30,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vepřového masa ukrojíme 2 pláty na 2 rolády. Přes folii rozklepeme hezky do stran, po obou stranách osolíme a mírně opepříme. Každý plát pomažeme rybízovou marmeládou, posypeme na hrubém struhadle nastrouhanou mrkví, pokapeme limetkovou nebo citronovou šťávou, posypeme libečkem (petrželkou) a zelenou natí z cibulky. Zavineme do rolády a zavážeme nití. Krok 2: Na másle orestujeme pokrájenou cibuli, rolády ze všech stran osmahneme, podlijeme 2 dl vody, rozdrobíme kostku bujonu, hrnec uzavřeme a necháme na mírném ohni od doby varu syčet 20 minut. Pak hrnec vypneme, necháme dojít, otevřeme, rolády vyjmeme a odstraníme nitě. Krok 3: V 1 dl studené vody rozmícháme 1 PL mouky, pomalu vléváme do šťávy z masa a ještě chvíli asi 10 minut necháme provařit. Může se podávat s bramborem, bramborovou kaší, rýží i houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 12. 10. 2010

Poznámka autorky Anna Kocikova

Včera se u mého receptu

http://www.toprecepty.cz/recept/15235-veprove-rola...se

Terezka ptala, jestli by šla dát jiná náplň, než celerová, kterou nemůže. Řekla jsem jí tady tuto verzi a pro jistotu, že to bude "jedlé", jsem dnes uvařila.

Z masa, které jsem použila, mi zbylo 20 dkg, to na další roládku nebylo, tak jsem uřízla malé kousky, naklepala a dala udělat zároveň s roládou.

Kdo zkusíte, přeji dobrou chuť:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G8Ey

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G8Ey

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ať už mrkev nebo celer, roládky jsou stejně skvělé. ;-):-):-p +7 :yes::-K

To mě připomíná naše kočky :-D

:-D:-D:-Djá myslím,že vegetariáni nebudou,ty očička mluví za vše,taky tak někdy vejrám:-D a tobě Aničko bod :yes:

Aničko, teda ty kočičáci nemaj chybu, to bys měla poslat někam do časopisu!!!!:-*:-K, jinak receptík supééér :yes::yes:

:-D:-D:-Dsuper koukám, že jsi měla pomocníky :yes::yes::-D

:-DMne takto dnes tiež asistovala moja mačka,keď som varila,ale našťastie iba z gauča.Keby bola na stole,ako tie tvoje,tak mám po roládkach:-S:-DAle sú krásne:yes:roládky aj cice:-)

Aničko, se picnu!! Ty kočky, to nemá chybu!!:-)):-D \jsou vegetariáni?:-)):yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Jo s mrkví...tak to nevím, co Terezka odpoví ;-):-)):-8

Tématické fráze:
vepřové roládky, vepřové s mrkví, vepřové maso s mrkví, vepřove v mrkvi, vepřová rol, rybiz s mrkvi, vepřová panenka plněná mrkví, veprove v mrkvi v papinaku, vepřové v mrkvy, plněné maso, veprove na mrkvy, plněné vepřové maso s rýží, recept na vepřové v mrkvi, vepřová roláda mrkev, vepřové na mrkvi, vepřová roláda plněná, plněná vepřová roláda recept, maso plněné mrkví, plněné rolady, plněná roláda s rýží

Suroviny:
maso vepřové, mrkev, libeček, šťáva limetková, marmeláda rybízová, cibule, sůl, pepř, bujón zeleninový, mouka hladká, cibule

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu