Bezlepkové halušky s brynzou a kysaným zelím
Nadýchané halušky bez lepku, jemná brynza a voňavé kysané zelí tvoří dokonalou kombinaci slovenské klasiky, kterou si může vychutnat každý. Chuťově syté, přitom lehčí jídlo, které zasytí a potěší i bez pšeničné mouky.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 115 kJ / 2 179 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,08 g |
| Tuky | 89,82 g |
| Vláknina | 33,60 g |
| Cholesterol | 100 mg |
| Sodík | 2,04 g |
| Sůl | 5,13 g |
| Sacharidy | 271,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nastrouháme úplně najemno, na té vystouplé, pyramidové části struhadla.
Krok 2: Smícháme je s moukou a do osolené vody malou lžičkou tvoříme a pak házíme malé halušky. Prvně zkoušíme vhazovat po jednom kousku, pokud by nebylo dost mouky, tak by se rozvařovaly. (Samozřejmě pokud máte takový ten cedník na halušky, můžete jej použít.)
Krok 3: Po vyplavání halušky necháme ještě 2 minutky povařit, pak je lovíme sítkem a házíme do připraveného hrnce se studenou vodou. Nakonec je scedíme a necháme okapat.
Krok 4: Na pánvi osmahneme na proužky pokrájenou slaninu, kterou dáme zatím bokem.
Krok 5: Po slití části tuku dáme na pánev osmahnout cibulku pokrájenou na tenké půlměsíčky, dokud nezačne chytat krásně karamelovou barvu.
Krok 6: Větší půlku cibule dáme bokem ke slanině a ke zbytku přimícháme kysané zelí. Když se pořádně prohřeje, dáme ho též bokem.
Krok 7: Do té samé pánve dáme halušky a trochu je na pánvičce opečeme, dokud nejsou horké.
Krok 8: Pak vypneme hořák a k haluškám vmícháme brynzu rozmíchanou v tvarohu.
Krok 9: Halušky rozdělíme na dva talíře, kolem dokola poklademe zelím, vrch ozdobíme cibulkou a slaninou.
Zveřejněno 3. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkové halušky s brynzou a kysaným zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E2VN
Moje poznámka
Bezlepkové halušky s brynzou a kysaným zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E2VN
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 21 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 22 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 31 minutami
Vrstvený salát
Haname před 2 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 3 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 5 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 6 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 6 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 6 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 7 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 7 hodinami
Mila kuličky
Marule před 7 hodinami
Tématické fráze:
bezlepkové halušky,
halušky s bryndzou a zelím,
bezlepkové halušky recept,
bezlepkovė halušky z brambor,
bezlepkové halušky s bryndzou,
halušky se zelím a bryndzou,
halusky s brinzou a zelím,
pohankové halušky,
bezlepkove halušky s s bryndzou,
bezlepkové recepty,
bezlepkove halusky se zelim recept,
těstoviny s brynzou,
halužky s brynzou,
halušky z pohankové mouky,
halusky bezlepkove,
brynza recepty,
pravé bryndzové halušky se kysaným zelím,
recepty ze zeli,
pravé slovenské halušky s kysaným zelím videorecept,
se zelím nebo brynzou
Suroviny:
brambory,
mouka pohanková,
sůl,
brynza,
tvaroh polotučný,
cibule,
zelí kysané,
slanina anglická
Komentáře (6)