Ragú z vepřového masa (na těstoviny, lasagne i jiné)
Suroviny
Porce: 4 x 0,3 l sklenice
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 542 kJ / 1 564 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,81 g |
| Tuky | 89,02 g |
| Vláknina | 16,48 g |
| Cholesterol | 402 mg |
| Sodík | 494 mg |
| Sůl | 0,98 g |
| Sacharidy | 51,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme do něj olivový olej a když se rozehřejí, lehce na tom orestujeme krájenou cibuli a strouhanou mrkev a celer. Přidáme asi 2 lžíce vývaru, na mírném ohni povaříme 10-15 minut.
Krok 2: Na zeleninový základ vložíme mleté maso, vařečkou při vaření rozmělňujeme případné hrudky.
Krok 3: Vlijeme vývar a víno, necháme odpařit a přidáme protlak a salsu.
Krok 4: Promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a nezakryté pomalu vaříme asi 2 hodiny, až je směs zcela hustá.
Krok 5: Používáme k těstovinám, na lasagne, můžeme podávat i s bramborovou kaší. Zbytek ragú zavaříme 2 hodiny na 100 °C - získáme polotovar na další obědy.
Zveřejněno 17. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ragú z vepřového masa (na těstoviny, lasagne i jiné)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0PGX
Moje poznámka
Ragú z vepřového masa (na těstoviny, lasagne i jiné)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0PGX
Nejnovější recepty
Staročeský kuba
Přidáno před 4 minutami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 1 hodinou
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno před 22 hodinami
Medové kuličky
Přidáno 17. 12. 2025 12:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové kostky po bratislavsku
BinaSa před 35 minutami
Bílkový chlebíček
Jajav před 1 hodinou
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 3 hodinami
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 3 hodinami
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 3 hodinami
Klášterské řezy
Anickamanicka před 4 hodinami
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 5 hodinami
Vánoční cukroví
fragolina před 11 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 15 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 16 hodinami
Tématické fráze:
těstoviny s vepřovým masem,
vepřové ragú se zeleninou,
vepřové ragu s těstovinami,
těstoviny s vepřovým masem recepty,
těstoviny s vepřovým masem recept,
vepřové maso s těstovinami recepty,
maso k testovinam,
vepřové maso s těstovinami,
veprove maso k testovinam,
vepřové ragú,
cizrna recept,
vepřové maso ragu,
jake maso na lasagne,
na dvakrát,
ragú,
zelení ove ragu s masem,
výroba ragú,
vepřové ragu se se zeleninou,
těstoviny s vepřovýn masem,
recept-ml. maso+těstoviny
Suroviny:
maso vepřové mleté,
víno červené,
cibule,
mrkev,
celer,
máslo,
olej olivový,
protlak rajčatový,
koncentrát z rajčat,
vývar,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (22)
Kuchaři říkají, že do jídla takové víno, jaké se pak k jídlu bude pít
Nikdy jsem se ale nevybičoval k tomu, abych vařil víno v ceně kolem 300,-/litr
Kdysi jsem se na mančaftu dopustil podlého pokusu s červeným vínem:
Uvařil jsem 2x stejné jídlo; 1x na "krabicáku" a 1x na víně 10x dražším... Při degustaci naslepo bylo hodnocení asi 1/2 na 1/2
Když se následně hodnotilo už se všemi smysly, tak krabicák propadl, protože jídlo z něj mělo jak se říká psí barvu - kafébraundozelena
No jo, no, jí se i očima, že...
Poraďte, prosím, Zuzika
Nejde o alkohol, ale spíš o tu chuť, víno moc rádi nemáme
Zkusím tedy místo vína použít víc vývaru
Bílé, nebo vodu
Jestli bude chutnat děckám, až dojedou, udělám a zavařím znovu - jídlo s tím je pak opravdu rychle na stole
Snědla sama, manžel cokoliv s vínem odmítá (i když v tom jako víno cítit není
Myslím, že se známe natolik, že vím, že neopisuješ
Těším se na recept
To mi ale určitě nebrání v přidání bodíku!