Punčové řezy jako z cukrárny
Punčové řezy jsou nejen vizuálně krásné, ale také mají zcela nezaměnitelnou chuť, které podlehnete. Podle tradičního receptu si je můžete upéct i doma, budou chutnat stejně jako ty z cukrárny. Jsou snadné na přípravu, krásně šťavnaté a voní po rumu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 524 kJ / 3 950 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,80 g |
Tuky | 77,60 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 2,59 g |
Sodík | 999 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 703,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Punčové řezy jako z cukrárny
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8VG
Moje poznámka
Punčové řezy jako z cukrárny
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8VG
Nejnovější recepty
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno před 8 hodinami
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno před 13 hodinami
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno před 14 hodinami
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno 13. 5. 2025 17:57
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno 13. 5. 2025 17:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
muraia před 6 hodinami
Sněhové pusinky - uvnitř vláčné
bobinas před 7 hodinami
Lilek zapečený s vejcem
Jitka J. před 7 hodinami
Jablečné linecké řezy
Moanka před 8 hodinami
Nízkosacharidový Red Velvet Cake - Low carb
Nadja před 8 hodinami
Americké čokoládové cookies
Majdi_Hladka před 9 hodinami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Pralenka před 12 hodinami
Hovězí líčka na kávě
Antonausprag před 12 hodinami
Cikánské párky podle oujezdské babičky
Nympheas před 14 hodinami
Polévka s vločkami
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
punčové řezy,
puncove rezy recept,
punčové řezy jako z cukrárny,
punčový řez,
punčové řezy na plech,
punčový řez recept,
recept na puncove rezy,
puncovy dort,
recept na puncovy rez,
punčové řezy cukrářské,
výborné punčové řezy,
recept punčové řezy,
recepty výborný punčový dort,
punčový zákusek,
punčový dort recept,
recept punčový řez,
recepty puncove rezy,
punčove řezy jak na to,
punčový řezy,
nejlepsi puncove rezy
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
potravinářské barvivo,
marmeláda rybízová,
voda,
cukr,
kyselina citronová,
rumové aroma,
cukr moučkový,
voda,
šťáva citronová,
solamyl
Komentáře (272)
Jane Ell: nevím, jak dlouho šlehám, nikdy jsem nestopovala. Prostě do pevné světlounké pěny.
Doma si je připravím podle naší chuti, to mi vyhovuje.
Myslím si, že třeba v polevě z 250 g cukru malou lžičku Solamylu poznat nemůžete.
Já ze zbytků piškotovych test po vykrajovani jednoporcovek dělám kuličky - rozmixuji zbytky piškotu, přidám dle chuti trochu marmelady a agavoveho sirupu, uvalim kuličky, obalím v kokosu nebo mletých oriskach a nechám vychladit...
Aaaale - myslím, že češtinu ovládám, při "pleších" se mi kroutily uši, vždycky bych napsala "plechách"....ale ono je to tak dobře:omg: se picnu
A ano, i já je peču na klasických velkých pleších do trouby.
Sarik. 7: jak píši výše - postup receptu byl daný tak, jak jsem ho sem napsala a punčové řezy podle něj jsou opravdu vynikající
https://fr.wikipedia.org/wiki/Sponge_cake
Tyhle řezy už nepeču, zákusky jíme málokdy. Ale kdysi jsem je pekla celkem pravidelně - na vánoce, synovi k narozkám, voněly a chutnaly u nás minimálně 10-15x. A nepamatuji se, že by se někdy stalo, že by se jakkoliv nepovedly. Tak moc jsou snadné
srettka: díky
Akorát na pleši to moc nešlo, tak jsem raději pekl na plechach
Jak velký plech ma byt na ty platy ?
Jsem moc ráda, že chutnaly!
Také u nás jsou oblíbené, ale dělám je jen jako řezy, piškot peču vždy v klasickém plechu.
Nějak stále nemohu najít tu kombinaci
Potřebujete : 5 vajec
5 lžic mouč. cukru
4,5 lžice hl mouky
Postup : v misce vyšlehejte bílky a cca v polovině přidejte po lžicích cukr , do husté pěny pak jen vmíchejte mouku a žloutky ,potom to dejte ne pečící papír, upečené je to cca do 5 min , to trvá i další příprava piškotového těsta
Je to opravdu lehke,ale na poprvy se musi pocitat s nejakym tim doladovanim,nez se to vychyta.Treba kolik punce (kazdy rad jinak).
Recept z jine stranky zkoncil v kosi,hlavne ze tam bylo maslo a slehacka
Jak si mám ale vysvětlit to, že jsem je dělala snad i 6-8x (no, možná i víc) a povedly se pokaždé?
Málo ušlehané vajíčka,proto ta teňoulinká placka.
Akorát do mouky přidám špetku prášku do pečiva
Já to pochopil..., a myslím že cathleen: taky
Každý môže robiť zásahy, úpravy len v svojom recepte.
Kouzlo "Punčového" je m.j. v plátech pečených z celých vajec. Je to dortová hmota bez tuku a pokud budete pracovat se sněhem, tak to bude ve finále něco jiného. Ne moc jiného, ale jiné (nadýchané-nacucané-rozmočené) to je...
A že se vám dílo nedařilo?
No, z vlastních nezdarů vím, že asi ve třech případech ze čtyř jsem někde udělal kopanec ich
Řezy jsou mnohokrát osvědčené, jsou z normální kuchařky, mně se povedly pokaždé a netuším, kdes udělala chybu. Ale je u tebe, ne v receptu.
cathleen: A taky jsem nebyla jediná komu se to nepovedlo. Podle mne se nedá vše smíchat, musí se udělat že se utřou žloutky s cukre a z bílků se udělá sníh, ale takového nic v textu není.
maris:
cathleen: