Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 937 kJ / 1 419 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 42,59 g | 
| Tuky | 17,76 g | 
| Vláknina | 13,96 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 3,22 g | 
| Sůl | 8,00 g | 
| Sacharidy | 265,97 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Do nádoby pekárny nalijeme vodu, olivový olej, zasypeme moukou. Do jednoho rohu dáme sůl, do protějšího cukr a doprostřed sušené droždí a zapneme program "těsto". (cca hodina a půl).
	Krok 2: Těsto vyndáme, opatrně do něj vmícháme šalvěj a vyválíme na placku o průměru 25 cm.
	Krok 3: Přendáme na plech s pečícím papírem potřeným olejem a necháme půlhodiny kynout.
	Krok 4: Poté do placky uděláme prsty hluboké důlky a necháme kynout ještě další půl hodiny.
	Krok 5: Mezitím rozehřejeme troubu na 200°C. Placku potřeme olejem a posypeme nasekaným česnekem a hrubozrnnou solí.
	Krok 6: Pečeme 25-30 minut.
Zveřejněno 23. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Focaccia se šalvějí z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qZ0k
Moje poznámka
					
				
Focaccia se šalvějí z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qZ0k
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							focaccia, 
						
						
							foccacia recept, 
						
						
							foccacia, 
						
						
							fokacio, 
						
						
							focaccia recept, 
						
						
							foccacia z domácí pekárny, 
						
						
							foccacia video postup, 
						
						
							domácí foccacia, 
						
						
							foccacia domácí pekárna, 
						
						
							recepty pro domácí pekárnu, 
						
						
							domácí focacia, 
						
						
							recept focaccia, 
						
						
							fokacia, 
						
						
							focacio, 
						
						
							recept na focaccia, 
						
						
							foccacia v domácí pekárně, 
						
						
							focaccia recept na plech, 
						
						
							focaca, 
						
						
							šalvěj recepty, 
						
						
							foccacia se šalvěji
						
					
						Suroviny:
						
							voda, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							mouka chlebová pšeničná, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							droždí sušené, 
						
						
							šalvěj sušená, 
						
						
							česnek, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							sůl hrubozrnná
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (26)
Pekla jsem focacciu přímo proto, že se mi lilek marinoval v ledničce.
Já si vždycky vyškubu, co mě zajímá a chci zkusit a teď už ani nelepím do sešitů - škoda papíru a lepidla
Běžně uděláme těsto, řádně propracujeme, aby bylo vláčné a pružné.
Dáme do olejem vymazané nádoby, potřeme těsto olejem a necháme kynout asi 1,5hodiny. Ale na rozdíl od pekárny vytvoříme 2 placky!!!!, které přendáme na plech s pečícím papírem a necháme další půlhodinu kynout.
Pak je další postup totožný s tím, cos uvedla ty, jen se peče v předehřáté troubě na 200°C asi 25 - 30 min.péci
Možná to zkopíruj ke svému receptu, tady by se to možná ztratilo
Sůvičko, teď si nadávám - recept byl původně na focacciu bez pekárny, dvě placky, já jsem postupovala podle poznámky pro DP. Jenže ve chvíli, kdy jsem sem recept dopsala, roztrhala jsem tu stránku s receptem, vyhodila a manžel už ten pytlík hodil do popelnice. Jinak bych ti to opsala do poznámky. Ale řekla bych, že je to zdvojnásobené množství surovin...ne, nebudu se o to pokoušet, postup dohromady nedám.
Ivo, jsme už kámošky, ale nepeču v ní, jen dělá těsto - to neumím.
Máš to moc pěkné a fotky jako vždy