Můj bezinkový sirup (za studena)
Černý bez je u nás velmi rozšířený, a tak nic nebrání tomu, abychom využili jemnou chuť jeho květů pro přípravu výborného osvěžujícího sirupu. Připravíme ho zastudena, a tak nepřijdeme o jeho krásnou vůni.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 41 838 kJ / 10 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 500,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 31. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Můj bezinkový sirup (za studena)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/54YK
Moje poznámka
Můj bezinkový sirup (za studena)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/54YK
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 5 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 5 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 18 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 19 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Tom_Krupa před 2 minutami
Pizza šneci z domácího těsta
Qw13 před 52 minutami
Cizrnová polévka s mangoldem a zeleninou
Masula před 1 hodinou
Bábovka s povidly
jvsjvrj před 1 hodinou
Jahodový džem
Jolinka před 1 hodinou
Hovězí (kližka) na houbách
mb130 před 1 hodinou
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
UnholyKetty před 1 hodinou
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 2 hodinami
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 2 hodinami
Tématické fráze:
bezový sirup za studena,
sirup z černého bezu za studena,
bezový sirup za studena recept,
sirup z bezových květů za studena,
sirup za studena,
bezový sirup z květů za studena,
bezínkový sirup,
recept na bezový sirup za studena,
bezinkový sirup s medem,
bazovy sirup,
bezový med,
bezinkový sirup recept,
sirupy za studena,
sterilizace sirupu,
sirup ze sušeného bezu,
konzervační přípravek do sirupu,
ovocné sirupy za studena,
sušený bezinkový květ,
bezový sirup za studena recepty,
výborný bezinkový sirup
Suroviny:
květy černého bezu,
kyselina citronová,
voda,
cukr krystal
Komentáře (16)
90gr kyseliny citronové
2 celé oprané a nakrájené citrony
to vše dám do 4 litrů převařené chladné vody a nechám 24 hod.louhovat.Druhý den přecedím přes plátýnko,přidám 4 kg cukru a 2ks PETOLU /konzervační přípravek Otker,petol prý se už neprodává/.,ten rozmíchám v trošce převařené vody a naliji do šťávy.A pak už jen míchám do úplného rozpuštění.Je výborný-doporučuji !!!
Ja to mám tri týždne v chladničke, lebo ho vypijeme, ale možno vydrží oveľa dlhšie...