Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodové knedlíky z bramborovo-tvarohového těsta

Ovocné knedlíky patří k oblíbeným letním pokrmům. Připravené z různých těst, plněné ovocem ze zahrádky, mohou být pokaždé jiné. Vyzkoušejme je třeba z pevnějšího bramborového těsta, zjemněného tvarohem, plněné úžasnými jahodami.

Hodnocení receptu je 4,6 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 36 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 6 min

36 min (30 min příprava + 6 min tepelná úprava)

Suroviny pro 20 kusů

20kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 502 kJ /
1 793 kcal
Bílkoviny72,68 g
Tuky20,61 g
Vláknina18,20 g
Cholesterol 291 mg
Sodík 207 mg
Sůl0,37 g
Sacharidy320,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, jemně nastrouháme, přidáme mouku, tvaroh, sůl, vejce a vypracujeme hladké těsto. Krok 2: Z těsta vytvarujeme váleček, který rozkrájíme na kousky podle velikosti ovoce. Krok 3: Jednotlivé kousky zploštíme a do každého zabalíme ovoce. Krok 4: Vaříme v osolené vodě asi 6 minut. Krok 5: Hotové knedlíky polijeme rozpuštěným máslem, můžeme je obalit ve strouhance s cukrem a skořicí, nebo je touto směsí posypat.

TIP: Rady a tipy jak vařit ovocné knedlíky

Zveřejněno 13. 7. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj: Blesk pro ženy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vgWm

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vgWm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborné těsto na knedlíky. Dnes byly švestkové. :yes::-)

Ovocné knedlíky dělám už léta z tvarohového těsta, ale vloni jsem se rozhodla vyzkoušet i bramborovo-tvarohové těsto. Knedlíky jsem naplnila žlutými rynglemi (jsou měkčí než meruňky a dost sladké) a uvařené obalila ve sladké opečené strouhance. Nemělo to chybu! <3 Ne že bych zanevřela na ty tvarohové, ale tyhle zařadím do svého repertoáru určitě taky.

Dajda: to mne těší ;-)

Janičko,mám tu pěkné malé meruňky,zkoušela jste i s nimi?Provaří se?Dělám hlavně kynuté ale nechce se mi do těsta.;-)

helwe59: Nezkoušela a nevím, jestli se to uvaří za 6 minut, meruňka je přece jen tvrdší, ale stejně bych to zkusila :-)

Jana Remkova: :-8 Díky,také si to myslím ale vyzkouším.

Můžu je prosím i zamrazit?

terka: určitě ano :-)

marion: Já děkuji za vyzkoušení :-)

Dnes jsem prvně dělala, moc si na sladká jídla nepotrpím, ale přítel, že by si dal jahodové knedle. S těstem se velmi dobře pracuje, vůbec se nelepilo a po uvaření naprostá lahůdka:-p:yes: Děkuji za recept

michalpevny: díky moc, jsem ráda:-8

dnes jsem je vyzkoušel a fakt mohu jen doporučit:yes:,jsou uplně skfělý:-)

helwe59: Na tvaru zas tolik nezáleží. Přeji, aby se povedly!;-)

Tak zrovna přemýšlím co s ovocem v mrazáku a našla tento recept,
Snad mé obě ruce levé vytvoří pěkné a určitě i chutné knedlíky:-D
Díky za inspiraci.

regi_tomi: díky;-)

uvařeno.... jsou výborné:-8:-8 bodík letí :yes:

Tématické fráze:
jahodové knedlíky z bramborového těsta, těsto na bramborové knedlíky, bramborové těsto s tvarohem, bramborovo tvarohové těsto, tvarohovo bramborové těsto, bramborové knedlíky s jahodami, jahodové knedlíky, ovocné knedlíky z bramborového těsta, tvarohovobramboróvé knedlíky, bramborové knedlíky s tvarohem, tvarohovo bramborové ovocné knedlíky, tvarohovobramborové těsto, bramborovotvarohové knedlíky, švestkové knedlíky z tvarohového těsta, bramborové těsto na ovocné knedlíky, ovocné knedlíky s bramborového těsta, bramborovotvarohové těsto, jahodové knedlíky z tvarohového těsta, jahodové recepty, ovocné bramborové knedlíky

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, tvaroh, vejce, sůl, švestky, strouhanka, cukr, skořice, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu