Pečená kachna s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 030 kJ / 246 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,95 g |
Tuky | 2,27 g |
Vláknina | 15,01 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 94 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 40,13 g |
Postup přípravy
Přikryjeme alobalem, ale tak aby kachna byla přikrytá a neucházela nám vytvářená pára ven, ale přitom mohla "dýchat" a pečeme při teplotě 150 °C (425° F) asi 45-50 minut dle váhy kachny (můžeme se řídit dle teploměru vloženého do středu kachny - viz. obrázek a komentář). Během pečení několikrát kachnu podléváme, aby se maso nevysušovalo. (Viz. poznámka)
Teprve když maso změkne tak na polovinu, kachnu opatrně otočíme, sejmeme fólii a kachnu dopékáme bez víka nejméně dalších 40 minut, záleží na velikosti kachny. Upečeme ji dokřupava a dozlatova. Během pečení kachnu propichujeme, aby z ní mohlo lépe vytékat sádlo. Čiré vypečené sádlo odebíráme do jiné nádoby, pod masem necháváme pouze šťávu.
Upečenou kachnu vyjmeme. Ze šťávy na pekáči ještě odebereme přebytečný tuk, šťávu dle potřeby vydusíme. Krok 2: Příprava kedlubnového zelí:
Na rozehřátém sádle orestujeme cibuli, přidáme nastrouhaný kedluben, přisolíme, přidáme kmín. Podlijeme trochou vody, octa a dusíme doměkka.
Nastrouhané kedlubny se vaří poměrně rychle, tak sundáme z plotýnky cca za 15 minut, můžeme přidat trochou maizeny (viz poznámka) a zahustit. Poté přikryjeme a ponecháme v teple před samotným servírováním. Krok 3: Příprava knedlíků:
Nejlépe se řídit návodem na obalu, zejména pokud děláme poprvé (ale dle dlouhodobé zkušenosti trochu variace i mé vaření v poznámce).
Poznámka: Ve větší misce obsah sáčku smícháme ve 450 ml studené vody a rychle vypracujeme v těsto (tuhne poměrně rychle), necháme 185-15 minut v klidu odstát. Poté vypracujeme těsto o válečku cca 10 cm na výšku a vaříme na páře asi 15 minut. Dokud jsou knedlíky ještě horké, nití nakrájíme na cca 2 cm plátky.
Zveřejněno 6. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená kachna s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RJ2L
Moje poznámka
Pečená kachna s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RJ2L
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 4 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 5 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 6 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 7 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 9 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 10 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 10 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 11 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 11 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 12 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 12 hodinami
Tématické fráze:
rychle pečená kachna,
na jakou teplotu péct kachnu,
knedlíky ke kachně,
kachna se zelím a knedlíkem,
pečená kachna rychle,
kachna recept,
kachni prsa s kedlubnovym zelim,
lina kachna,
pečená kachna s bramborovým knedlík,
kachna.s.husou.zeli.bramborovy knedlík,
pečená husa s kedlubnovym zelim,
kachna- dlouhodobé pečení,
pečená kachna ha,
recepty knedliky se zelim,
bramborové knedlíky se zelím,
kachna pečena recepty,
pečená kachna,
kyselé zelí s kedlubnovým recepty,
jak rychle zmekne kachna,
kachna recepty
Suroviny:
kachna,
máslo,
cibule,
kmín celý,
vývar drůbeží,
cibule,
kedlubna,
sůl,
kmín celý,
ocet vinný,
sádlo,
škrob kukuřičný,
knedlík bramborový
Komentáře (12)
No, když už píšete recepty stylem jako pro Rodinnou školu
...a že aby se "kožuch" nepřichytl ke dnu pekáče a nepotrhal se, tak kdysi se maso podkládalo špejlemi