Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízky v jogurtu (pečené v troubě)

Křupavý smažený řízek je klasika, kterou si občas dáme rádi všichni. Avšak i tomuto tradičnímu jídlu můžete dát nový švih. Zkuste recept na řízky marinované v bílém jogurtu, který zajistí křehkost a šťavnatost. Poté už jen stačí obalit ve strouhance nebo v kukuřičných lupínkách a upéct v troubě.

Hodnocení receptu je 4,8 (90×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iljusa Iljusa

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 117 kJ /
506 kcal
Bílkoviny44,87 g
Tuky21,84 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 568 mg
Sodík 435 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy32,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Jogurt promícháme s vejci. Přidáme chilli, česnek a sůl dle chuti. Krok 2: Kuře naporcujeme. Naložíme do jogurtu na 12 hodin (přes noc). Krok 3: Kuřecí díly s kostí nebo plátky masa bez kosti po uležení obalujeme ve strouhance nebo v mírně podrcených lupíncích. Krok 4: Do pekáčku vložíme pečicí papír, který mírně vymažeme olejem. Urovnáme řízky, každou porci ještě pokapeme olejem. Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C přibližně 40 minut, při pečení řízky otáčíme přibližně po 10 minutách.

TIP: Jak udělat domácí jogurt

Zveřejněno 16. 4. 2009

Poznámka autorky Iljusa

Při porcování kuřete vyřezávám páteř, pak ji použiji na polévku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oYv3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oYv3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (50)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Prsa dělat na 200 40 minut a neustále otáčet???🙄

Lidičky, zkuste kuře jako z KFC<3 Byl odhalen pravý recept na obalovací směs a styl obalování jsemkokot.cz/kfc-recept-proc-je-kure-z-kfc-tak-dobre/

Zkusím to z králíka ,máma dělávala řízky z králíka.

Já kuřecí řízky do jogurtu přes noc nakládám Na 5 řízků : Bílý jogurt velký , jedno vejce, trochu soli, trochu červené sladké papriky. do toho je naložím. Druhý den přidám pár lžic strouhanky a i s tou patlou peču na pánvi. Je to vynikající !!

Já jsem obálela v Chipsech z Wasabi no to byla ňamka doporučuji vyzkoušet.:-
:yes:

Takhle je dělám již deset let.Manžel mi přinesl recept od kuchaře,který dělal tímto způsobem řízky z kančího . Vyzkoušeli jsme i z vepřového. A na kuřecí je to nejlepší,jsou šťavnaté .

Jsou skvělé šťavnaté...:yes: Mňam :-*

pečicí papír jsem potřela olejem a když jsem chtěla řízky obrátit, jogurt + cornflakes byl k tomu papíru přilepený a řízek zustal holý...

Lenka: Lenko, to se neobrací, kuřecí jsou v troubě za 20 minut..:yes:

Acraj: popis receptu hovoří jinak

Dnešní obídek se šťouchanými bramborami a coleslawem :) naprosto dokonalé bodík letí :yes:

Výborné :yes: Ještě jsem zkusila s paprikovými chipsy místo lupínků a taky lahůdka :-)

Včera jsem je vyzkoušela,vynikající,neregistrovaný bod.:yes:

Vidím, že máme nejen podobné jméno, ale i recept (aspoň tento).
Naše rodinka už jiné řízky nebaští-dělám tak i ryby. Aby nebyla mýlka-jsem ženská s podivným jménem.:-p

Špica:-p:-p:-p

Tématické fráze:
řízky v jogurtu, řízky naložené v jogurtu, kuřecí řízky v jogurtu, vepřové řízky v jogurtu, kureci rizky nalozene v jogurtu, kuřeci řízky pečené v troubě, kuřecí řízky v troubě, řízek v jogurtu, vepřové řízky v troubě, řízky v jogurtu recepty, vepřový řízek pečený v troubě, řízek pečený v troubě, řízek v troubě, kuřecí řízky v jogurtu a cornflakes, pecene rizky, vepřový řízek v jogurtu, řízky, kuřecí řízky v jogurtu a lupínkách, kuřecí řízek naložený v jogurtu, naložený kuřecí řízek v jogurtu

Suroviny:
kuře, jogurt bílý, vejce, sůl, koření chilli, česnek, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu