Vepřové po čínsku (od Davida Kratochvíla)
Chcete si připravit k obědu jídlo na asijský způsob? Vyzkoušejte toto marinované maso restované se zelím, paprikou a pórkem sypané dýňovými semínky a polité sójovou omáčkou. Jídlo podávejte s rýží, hranolky nebo nudlemi.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 488 kJ / 834 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,03 g |
Tuky | 52,26 g |
Vláknina | 9,80 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 1,94 g |
Sůl | 4,50 g |
Sacharidy | 20,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Přidáme ho do mísy spolu s olivovým olejem, kari, sušenou paprikou, špetkou chilli a pepřem. Smícháme.
Krok 2: Maso nakrájíme na nudličky, smícháme ho s připravenou marinádou a necháme v chladu marinovat minimálně přes noc, můžeme marinovat až dva dny.
Krok 3: Cibuli a 3 stroužky česneku oloupeme. Všechnu zeleninu nakrájíme na proužky, česnek na plátky.
Krok 4: Na olivovém oleji orestujeme krátce cibuli, přidáme česnek a po chvíli i naložené maso. Po orestování masa (přibližně po 3 minutách) přidáme zeleninu a dále restujeme. Nepodléváme vodou.
Krok 5: Přibližně po 5 minutách pánev odstavíme z ohně.
Krok 6: Přidáme dýňová semínka a zalijeme sójovou omáčkou. Promícháme a již nevaříme, jen necháme 2 minuty prohřát.
Krok 7: Podáváme s rýží, hranolky nebo nudlemi.
Zveřejněno 1. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové po čínsku (od Davida Kratochvíla)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6XE
Moje poznámka
Vepřové po čínsku (od Davida Kratochvíla)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6XE
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 1 hodinou
Panenka v kopru
Přidáno před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 25 minutami
Kulajda z cukety
Romana20 před 46 minutami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 1 hodinou
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 3 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 3 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 4 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 5 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 6 hodinami
Tématické fráze:
vepřové maso po čínsku,
vepřové po čínsku,
vepřové nudličky po čínsku,
vepřová játra po čínsku,
jaterní dieta recepty,
jaterní dieta jídelníček,
vepřová kýta po čínsku,
veprová po čínsku,
maso po čínsku,
jak dlouho vydrží naložené maso,
čína z vepřového nejlepší recept,
vepřová směs po čínsku,
vepřová plec po čínsku,
recepty na jaterní dietu,
kýta po čínsku,
vepřové nudličky čína,
grepová dieta,
vepřové plátky po čínsku,
recepty pro jaterní dietu,
dýně po čínsku
Suroviny:
maso vepřové,
olej olivový,
zelí bílé hlávkové,
paprika,
pórek,
cibule,
česnek,
semínka dýňová,
omáčka sojová,
olej olivový,
česnek,
koření kari,
paprika sušená sladká,
chilli,
pepř mletý
Komentáře (54)
Vepro-knedlo se delá s rýzi?