Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketovo - celerové placičky z trouby

Vyzkoušejte placičky na kterých si jistě pochutnáte. Dobré jsou teplé i studené, samotné nebo s dipem. Doplnit, je můžete čerstvým salátem, nebo pečivem. Hodí se k obědu, nebo jako výborná svačina.

Hodnocení receptu je 5,0 (46×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 369 kJ /
805 kcal
Bílkoviny45,57 g
Tuky26,24 g
Vláknina24,64 g
Cholesterol 554 mg
Sodík 1,45 g
Sůl3,35 g
Sacharidy87,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupanou a vydlabanou cuketu nastrouháme na hrubo, osolíme a dáme vypotit. Oškrábané brambory nastrouháme také na hrubším struhadle, celer na jemném. Krok 2: Nastrouhanou směs spojíme s vejci, utřeným česnek a ostatními surovinami. Plech s pečicím papírem potřeme lehce olejem. Lžičkou děláme placičky a uhladíme je. Krok 3: Pečeme na 200 °C, do křupava. Podle potřeby otočíme.

TIP: Cuketové placičky - nejlepší recepty

Zveřejněno 10. 8. 2016

Poznámka autorky mika59

Řiďte se zkušeností se svojí troubou. Placičky se mohou podávat teplé i studené. Nedělejte je moc hrubé, tenčí jsou křupavější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y95W

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y95W

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc hezký recept, těším se, až vyzkouším. Už aby ty cukety byly 👍😊

Všem Vám děkuji;-);-)

Dnes jsem je vyzkoušela a opravdu jsem si pochutnala.<3

Moc pěkný, zajímavý a určitě vyzkouším.:yes:;-)

Super, určitě zkusím <3:yes:

nádhera:yes::yes:

Recept vypadá velice chutně - budu to muset vyzkoušet. Ale dovol mi jednu otázku: placičky máš jednu jako druhou.....to pečeš v nějaké formě? :yes:

mika59: No vidíš - chytrý postup.....já to vždycky ňahňám rukama a pak to není placka, ale nějaký podivný světadíl :-D Ne, že by to nebylo dobré, ale když v mém případě jedí i oči, tak budu rád, když to bude mít nějaký regulérní tvar :-p :-D
Takže díky za tip a jdu do toho (do placiček i vykrajovátka) :-K :-p :-D

mika59: To je bezvadná vychytávka ;-)<3

Šmarjá Panno! :-D :yes:

Tématické fráze:
celerové placičky pečené v troubě, cuketové placičky, cuketové placičky pečené v troubě, celerové placičky, cuketove placky v troubě, dýňové placičky pečené v troubě, cuketové placičky s celerem, zeleninové placičky v troubě, cuketovo celerove placky, cuketové placky pečené v troubě, celerové placky, celerové placky v troubě, celerové placičky pečené, celerové placky pečené v troubě, celerové recepty, cuketové placky se sýrem v troubě, cuketové recepty, cuketové placičky recept, cuketovo celerové placky recept, recept na cuketové placičky

Suroviny:
cuketa, celer, brambory, sýr strouhaný, vejce, cibule sušená, mouka hladká, strouhanka, česnek, petrželka, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu