Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře pečené na jalovčinkách

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kaczik

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie399 kJ /
95 kcal
Bílkoviny3,09 g
Tuky1,13 g
Vláknina9,10 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy16,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu jsem si zapnula na 200°C. Krok 2: Cibuli jsem nakrájela na hrubo a česnek na tenčí plátky a dala do pekáčku. Krok 3: Kuře jsem si omyla, obrala od zbytků peří (občas to bývá) a v papírové utěrce osušila. Zevnitř jsem je osolila, opepřila, okmínovala, dala 2 kuličky jalovce, máslo, překřížila jsem nožky a vrchní jsem zachytila o volnější kus kůže, aby se nerozjížděly. Samozřejmě se dají svázat či spíchnout, ale takhle jsem to kuře i koupila a přišlo mi to proto sympatické. Krok 4: Ze strany prsou jsem kuře osolila, opepřila, ochutila sladkou a pálivou paprikou (ta je dobrovolná) a kmínem a tou stranou nahoru jsem kuře vložila do pekáčku. Zhruba do jeho půlky jsem je podlila vodou a dala na půl hodinky přikryté péct. Po půlhodině jsem kuře obrátila, dala do pekáčku rozpůlené jalovčinky a onu druhou stranu jsem ochutila jako tu před tím. Zároveň jsem troubu snížila na 180°C. Tentokrát se kuře již peklo nepřikryté. Krok 5: Po další půl hodině jsem kuře naposledy obrátila, pokud výpek hodně smyl koření z prsní strany kuřete, tak ještě můžeme kuře opepřit, okmínovat a posypat trochou sladké papriky. Tentokráte pečeme, dokud není kůže křupavá. Mohlo by stačit tak 20 minut. Podávala jsem s pečenými bramborami, ale chleba je taky úžasný. Hlavně na výborný výpek, který po jalovci chutná i voní.

Zveřejněno 9. 8. 2014

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře pečené na jalovčinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A7g1

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře pečené na jalovčinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A7g1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Kaczik: já jednou někde jedl kuře na rozmarýnu(alespoň myslím,že jen na rozmarýnu) nádherně to vonělo a moc dobře chutnalo.To tvoje asi brzo zkusím,ale udělám, jako ty,jen na jalovci:yes::yes::yes:

spagetka: Ozkouším příště ;-). Ono původně ani těch jalovčinek nebylo tolik. Bylo jich pouze 5:-! . Ale byly čerstvě utržené ze stromu. Prostě se utrhly a přepůlené okamžitě šouply ke kuřeti. Ty kupované sice nejsou úplně vysušené, což je fajn, a vevnitř je dokonce ještě nějaká lepkavá "míza", ale není to ono :-(.

Kaczik: Někdy to ale zkus, je to skvělá kombinace, samozřejmě každého trochu. :yes::yes:

Kaczik: Spravna volba, 10 kulicek neni malo a nadherne ho provoni. Kuratko ma uzasnou barvicku o chuti nepochybuji.

Nádherně vypečené, a ten jalovec :-p:-p:-K:-K:yes:

spagetka: Nad rozmarýnem jsem uvažovala také. Ale bála jsem se, že by byl až moc výrazný a mohl by přebít ten jalovec (ony,ač samozřejmě nejde o stejné vůně, tak jsou si lehounce podobné), proto jsem od toho nakonec upustila a nechala jalovci prostě tu hlavní ochucovací roli :-).

Parádní:-p:yes:m Zkus kombinaci jalovčinek, rozmarýnu a brusinek ;-). Jalovec se krásně vyjímá na zahrádce :yes::yes::yes:

ivulinka: Tenhle recept kdysi vymyslel táta, asi před 20 lety :D, když jsme byli na Slovensku na dovolené a bylo třeba něco uvařit. Pán nám nechtěl zapůjčit gril, tak taťka zaimprovizoval s remoskou (původně to bylo uvařeno v remosce, ale té bohužel utekl kabel, nebo spíš někdo mu pomohl :-D, tudíž jsem musela tentokrát improvizovat já :-D ). Úplně nakonec, např. když už by se kuře mělo vytáhnout, jej jde pokrýt ještě přes prsa plátky slaniny a nechat mu v troubě tak těch 5 minut. Nejlepší by samoozřejmě byly jalovčinky čerstvé, ale lítejte všude možně a hledejte plodící jalovec :-(. U nás se plánuje, že si jej vysadíme na zahradě :-D.

Kuřátko máme rádi v jakékoliv podobě a tohle bude navíc krásně voňavé:yes:

Pěkně upečené Kuřátko:yes:

Tématické fráze:
pečené kuře, jalovčinky, pečené kuře recepty, kde koupit jalovčinky, kuře recepty, pečené kuře recept, jalovčinka, co uvarit ze zbytku peceneho kuře, kure recept, recept na pečené kuře, recept z kurete, kuře na jalovci, co jsou jalovčinky, kuře na rozmarýnu a jalovci, jak svazat kure, jak uvarit kure v remosce, co uvařit ze zbytků pečeného kuře tě, jak chutná jalovec, jalovčinky koupit, pec na pizzu recept kuře

Suroviny:
kuře, jalovec, cibule, česnek, máslo, sůl, pepř, kmín celý, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu