Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 495 kJ / 4 421 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,89 g |
| Tuky | 163,66 g |
| Vláknina | 17,85 g |
| Cholesterol | 566 mg |
| Sodík | 613 mg |
| Sůl | 1,41 g |
| Sacharidy | 626,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažné vodě dobře rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin (sádlo změklé) a uhněteme příjemně tvárné těsto, které v míse překryjeme utěrkou a necháme na teplém místě přibližně hodinu kynout.
Krok 2: Mezitím připravíme náplň a posýpku.
Do mísy dáme tvaroh, vejce, cukr, pudink a prošleháme. Pudink náplň zahustí.
Posýpku připravíme tak, že v míse promneme do drobivé konzistence mouku, cukr a na menší kousky nakrájené máslo. Krok 3: Vykynuté těsto propracujeme a rozválíme na velikost klasického plechu, na který dáme papír na pečení nebo teflonovou fólii. Rozválené těsto na tento plech uložíme. Krok 4: Těsto potřeme tvarohovou náplní, na ni lehce rozetřeme hrušková povidla, posypeme posýpkou a necháme tak asi 30 minut kynout. Krok 5: Po vykynutí vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme cca 25-35 minut.
Do mísy dáme tvaroh, vejce, cukr, pudink a prošleháme. Pudink náplň zahustí.
Posýpku připravíme tak, že v míse promneme do drobivé konzistence mouku, cukr a na menší kousky nakrájené máslo. Krok 3: Vykynuté těsto propracujeme a rozválíme na velikost klasického plechu, na který dáme papír na pečení nebo teflonovou fólii. Rozválené těsto na tento plech uložíme. Krok 4: Těsto potřeme tvarohovou náplní, na ni lehce rozetřeme hrušková povidla, posypeme posýpkou a necháme tak asi 30 minut kynout. Krok 5: Po vykynutí vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme cca 25-35 minut.
Zveřejněno 10. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hruščák s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ogn3
Moje poznámka
Hruščák s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ogn3
Nejnovější recepty
Tatarák z červené řepy s estragonovou majonézou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 2 hodinami
Likér z Ledových kaštanů
Přidáno před 15 hodinami
Medové dortíčky
Přidáno před 16 hodinami
Čokoládové truffle
Přidáno před 17 hodinami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 18 hodinami
Zasněžené hvězdičky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Americké lívance se skořicovým sirupem
káťa před 1 hodinou
Křenová pomazánka se šunkou
janatka před 1 hodinou
Lívance se skořicí
káťa před 2 hodinami
Fazolová polévka rychlá
Evik.ka před 3 hodinami
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Topmoni před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
[email protected] před 9 hodinami
Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky
Milfu před 12 hodinami
Telecí líčka v ovocné marinádě
david.pacanda před 12 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Gygy2 před 14 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
l.sejkora před 14 hodinami
Tématické fráze:
hruscak,
hruscak recept,
hruškový koláč s tvarohem a posypkou,
posypka na buchtu ze sádla,
posypka ze sádla,
maminčin hruščak,
z hruskovych povidel,
recept z tvarohu a ze sádla,
koláč tvaroh s hrušková povidla,
hruščák s tvarohová buchta,
jidla z hruskovych povidel,
hrušková buchta s tvarohem,
hruscak koláč s tvarohem,
sádlo - posýpka,
posypka sádlo cukr mouka
Suroviny:
voda,
sádlo,
cukr,
sůl,
mouka hladká,
droždí,
tvaroh,
vejce,
pudink vanilkový bez vaření,
cukr,
povidla hrušková,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
máslo
Komentáře (11)
Hrušková povidla na koláče
Recept ještě nebyl hodnocen 4,6