Kvásková vánočka (z formy)
Sváteční dny o Vánocích si nikdo z nás nedovede představit bez krásně nadýchané vánočky, plné mandlí a rozinek. Každé sousto výborné kváskové vánočky, pečené ve formě, se v ústech lehce rozplyne.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 431 kJ / 2 015 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,23 g |
| Tuky | 44,96 g |
| Vláknina | 11,10 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 164 mg |
| Sůl | 0,36 g |
| Sacharidy | 345,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kvásek, vodu a hladkou mouku dobře promícháme. Zakryjeme a necháme v teple asi 9-12 hodin kvasit. Vykvašený základ bude nakysle vonět a na povrchu se dělají "kráterky" od prasklých bublinek.
Krok 2: K rozkvašenému základu přidáme postupně všechny ostatní suroviny a vymísíme těsto, které zakryjeme fólií (nebo i s mísou uložíme do sáčku) a necháme v teple kynout.
Krok 3: Formu na vánočku vymažeme sádlem a lehce vysypeme mandlovými lupínky.
Krok 4: Vykynuté těsto propracujeme, zformujeme do válečku a uložíme do připravené formy. Celou bábovku i s formou je dobré znovu nechat kynout v igelitu, neosychá.
Krok 5: Vykynutou vánočku vložíme do studené trouby, troubu zapneme na 170 °C a upečeme. Vpíchnutím špejle zjistíme, jestli je vánočka dostatečně propečená - špejle musí být po vytažení suchá, bez drobečků.
Krok 6: Po upečení vánočku opatrně vyklopíme z formy.
Zveřejněno 14. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kvásková vánočka (z formy)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N6jp
Moje poznámka
Kvásková vánočka (z formy)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N6jp
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 14 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 1 hodinou
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 10 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 11 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 13 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 13 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 14 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 14 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 14 hodinami
Tématické fráze:
kvásková vánočka,
kvaskova bábovka,
kvásková vánočka recept,
kvaskova kuchařka,
kvaskova bábovka recept,
kvaskova vianocka,
nejlepší vánočka recept kvasková,
vnočka z formy,
vanočka kvasková,
super špaldova vanočka,
forma na vánočku skleněná,
jak se peče vánočka ve formě,
kváskova vanočka,
kvasova vanocka,
vanočka do formy na bábovku,
kvaskova tvarohová bábovka,
recept na kvaskovou vánočku,
vánočkqa ve formě,
kvaskoba tbarohova,
kvaskova kuchařka mazanec
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
voda,
vejce,
tuk hera,
cukr,
sůl,
kůra citronová,
rozinky,
mouka hladká,
sádlo,
lupínky mandlové
Komentáře (4)