Zeleninový "tatarák"
Pod tatarákem si většina z nás představí dobrotu s naškrábaného hovězího masa, namazanou na dobře očesnekované topince. Zeleninovou obměnu této oblíbené pochutiny ocení nejen vegetariáni, ale i milovníci masa.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 096 kJ / 979 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,73 g |
| Tuky | 53,64 g |
| Vláknina | 26,43 g |
| Cholesterol | 120 mg |
| Sodík | 2,46 g |
| Sůl | 6,07 g |
| Sacharidy | 61,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Krok 2: Všechnu zeleninu kromě cukety nastrouháme na jemném struhadle. Cuketu okrájíme a vydlabeme. Nastrouháme, osolíme a necháme hodinu vypotit.
Krok 3: Na oleji chvíli orestujeme cibuli, přidáme česnek, mrkev, celer a petržel a chvíli restujeme. Poté přidáme i cuketu a promícháme.
Krok 4: Přidáme worcester, hořčici a promícháme. Chvíli orestujeme a odstavíme. Zelenina pustí trochu vody tak ji přecedíme. Zeleninu dáme do větší mísy, ještě do teplé přidáme sýr a pořádně promícháme.
Krok 5: Ještě teplou zeleninu plníme do misek. Ozdobíme žloutkem a kouskem chilli. Podáváme s dobře očesnekovanými topinkami.
Zveřejněno 16. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninový "tatarák"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wq5M
Moje poznámka
Zeleninový "tatarák"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wq5M
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 6 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 5 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 6 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 8 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 9 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 11 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 12 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 12 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 12 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 13 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 13 hodinami
Tématické fráze:
zeleninový tatarák,
tatarák z cukety,
zeleninový tatarák falešný,
cuketovy tatarak,
tatarák ze zeleniny,
zeleninový tataráček,
tatarak z celeru,
tatarák z mrkve,
tatarák zeleninový,
rajčatový tatarák,
zeleninový tatarák recept,
zeleninové tataraky,
zeeninový tatarák,
tatarák ze zeleniny na topinku,
tatarák s cukety,
cuketovy tatarak recept,
zeleninový tataracek z cukety,
zeleninový tatarák na topinky,
zeleninovi tatarak,
falešný tatarák z mrkve
Suroviny:
cibule,
olej,
omáčka worcesterová,
mrkev,
celer,
petržel,
cuketa,
česnek,
nať petrželová,
nať celerová,
libeček,
hořčice dijonská,
sýr strouhaný,
sůl,
pepř mletý,
žloutek
Komentáře (8)
No, těmi uvozovkami v názvu mě autor úúúplně odzbrojil, že
Kdybych opravdu nemela jinou moznost, velkou cuketu bych po nastrouhani posolila a pak nechala radne vypotit.
Nebo pouzit male cukety, ty obsahuji mene vody