Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 681 kJ / 402 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,36 g |
Tuky | 1,70 g |
Vláknina | 17,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 35 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 79,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Česneková polévka s pohankou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rlNE
Moje poznámka
Česneková polévka s pohankou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rlNE
Nejnovější recepty
Pohanka s jablky
Přidáno před 13 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 15 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 19 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kečup
Baruska. před 13 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 4 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 11 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 11 hodinami
Krenex
dragomirac před 13 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 13 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 13 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 13 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 14 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 14 hodinami
Tématické fráze:
pohanka recepty,
polévka z pohanky,
polévka z pohanky a na česneku,
polevky recepty česneková polévka,
oukrop recept,
polévka s pohankou,
polévky cesneku,
recepty na polévku cesnekovou,
cervena polevka s pohankou,
česneková polévka s houbami,
falešná česneková polévka,
pohanka recepty-polévka,
polévka česneková recept,
oukrop z česneku,
pohanka na česneku,
česnekačka recept,
česnečka s pohankou,
pohanka recept,
česneková polévka,
polévky česnek
Suroviny:
brambory,
česnek,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
majoránka,
pohanka,
sůl,
olej
Komentáře (18)
Spôsobom, aký je uvedený pri tomto recepte, doplňujem polievky namiesto cestovín, zemiakov a pod. Takže do hocijakej polievky, väčšinou zeleninovej, keď je uvarená a teda vriaca, odstavená z ohňa, hneď nasypem pohánku, zakryjem a nechám stáť. Kým je polievka vhodná teplotou na jedenie, pohánka bude hotová tiež. Počítajte s tým, že ak polievka bude stáť dlhšie, napr. ostane aj na druhý deň, pohánka ju zahustí viac, takže množstvo pohánky dajte podľa toho, akú hustú máte radi polievku. Ale to si po niekoľkých razoch overíte. Ak by náhodou potrebovala pohánka byť na váš vkus mäkšia, tak ju nechajte zakrytú ešte 5-10 minút, každý má rád inú mäkkosť.