Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 864 kJ / 1 401 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 109,93 g | 
| Tuky | 100,24 g | 
| Vláknina | 4,35 g | 
| Cholesterol | 270 mg | 
| Sodík | 2,08 g | 
| Sůl | 5,03 g | 
| Sacharidy | 13,90 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na troše sádla orestujeme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a na ní opečeme řízky. Potom přidáme na plátky nakrájené okurky, podlejeme vodou a dusíme téměř doměkka.
	Krok 2: Šťávu dochutíme kečupem, případně dopepříme a dosolíme a dodusíme. Nakonec ji zahustíme moukou a provaříme. Podáváme s rýží či bramborovou kaší.
Zveřejněno 30. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Břeclavské řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0XY3
Moje poznámka
					
				
Břeclavské řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0XY3
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							břeclavský řízek, 
						
						
							jak nakrájet maso na řízky, 
						
						
							břeclavský plátek, 
						
						
							břeclavský řízek recept, 
						
						
							břeclavská pečeně, 
						
						
							břeclavský vepřový řízek, 
						
						
							břeclavské maso, 
						
						
							břeclavský vepřový plátek, 
						
						
							recepty breclavsky rizek, 
						
						
							rizky, 
						
						
							břeclavské okurky, 
						
						
							jaký maso na řízky, 
						
						
							kupa řízků, 
						
						
							břeclavský plátek s rýží, 
						
						
							breslavske rizky recept, 
						
						
							břeclavske vepřového masa, 
						
						
							breclasky rizek, 
						
						
							břeclavské plátky, 
						
						
							ottova kuchařka řízky, 
						
						
							břetslavský řizek
						
					
						Suroviny:
						
							kýta vepřová, 
						
						
							slanina anglická, 
						
						
							okurky sterilované, 
						
						
							cibule, 
						
						
							hořčice plnotučná, 
						
						
							kečup sladký, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř
						
					
	
			
Komentáře (40)
Každý lišák chválí svůj ocas...
Mám ověřeno, že domácí výrobky (především uzenářské) spíše chutnají většinou těm, co je připravili - a proč ne, že
U nás, vzhledem k nabídce na trhu, se stravovací zvyklosti "tragicky" změnily po Sametu:
Už nekvasím zelí, nezavařuju okurky, řepu, kompoty (až na výjimky), čalamádu, papriky, rajčata, jabka na štrúdl, nemrazím zeleninové směsi ani chrásty. Sám dělám mošt a zavařuju akorát džemy, pár kompotů..., a samojediný si je potom taky sním
A ten kečup?
No, na HEINZe mi nešahejte
A já su ten, co vařil