Převalované vdolečky
Převalované vdolečky mohou připomínat listové těsto. Klasické kynuté je právě při převalování doplněno o celé máslo s trochou mouky, takže vytvoří ono lístkování. Dovnitř vdolečku pak patří tvaroh a nahoru povidla s posýpkou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 767 kJ / 6 636 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 201,80 g |
Tuky | 392,19 g |
Vláknina | 18,18 g |
Cholesterol | 1,84 g |
Sodík | 2,17 g |
Sůl | 5,18 g |
Sacharidy | 544,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na těsto zpracujeme obvyklým způsobem, necháme vykynout.
Krok 2: Rozválíme a potřeme máslem smíchaným s mouku, přeložíme jako psaníčko a necháme 30 minut kynout. Rozválíme a opět přeložíme a necháme kynout a pak ještě jednou totéž.
Krok 3: Na tvarovou nádivku smícháme tvaroh s 2 žloutky, 1 lžicí rozpuštěného másla a dle chuti dochutíme cukrem, rozinkami a citronovou kůrou. Promícháme.
Krok 4: Lžící nabíráme kousky (nebo můžeme vyválet plát a vykrajovat čtverečky), které naplníme tvarohovou nádivkou, kraje spojíme a vytvoříme malé bochánky. Dáváme pozor, aby byly dobře uzavřené (prsty pevně přitlačíme), aby náplň nevytékala.
Krok 5: Spojem otočíme na plech a necháme kynout pod utěrkou 30-40 minut. Pak uděláme nahoře prstem nebo vařečkou důlek a dáme trochu povidel a posypeme drobenkou.
Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180 °C asi 30 minut (měla jsem 2 plechy, ale správně se na Moravě dělají ještě menší - takové ty úplně malilinkaté tzv. jednotlamky).
Zveřejněno 18. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Převalované vdolečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L7lX
Moje poznámka
Převalované vdolečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L7lX
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 18 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 23 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno 20. 8. 2025 04:40:10
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno 19. 8. 2025 22:26:09
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé a křehoučké taštičky
Miary před 11 minutami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
dexulka před 46 minutami
Cottage s banánem a jablkem
vojfrancezska před 3 hodinami
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 11 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 13 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 13 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 15 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 15 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 15 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 15 hodinami
Tématické fráze:
převalované koláče,
převalované těsto,
prevalovane kolacky,
recept na převalované koláče,
převalované svatební koláče recept,
moravské vdolečky,
vdolečky,
koláčky převalované,
koláčky z převalovaného těsta,
převalované koláčky recept,
převalované koláče recept,
převalované svatební koláčky,
kynute prevalovane kolace,
převalované těsto recept,
tvarohové vdolečky,
recept na prevalovane kolacky,
převalované koláče postup,
prevalovane vdolky,
vdolečky z převalovaného těsta,
svatební koláčky převalované
Suroviny:
mléko,
rum,
sádlo,
olej,
sůl,
cukr,
žloutek,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
máslo,
mouka hladká,
tvaroh,
žloutek,
kůra citronová,
rozinky,
cukr,
máslo,
povidla švestková,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
máslo
Komentáře (10)
Akorát to příště nechám v troubě kratší dobu (nebo nepoužiju horkovzduch), protože tady jsem to kapánek přepísk. Jinak díky, jsou v podstatě vlčnovské.
Já péču 500 g mouky napůl hl.a pol.
2 žloutky
250 ml mléka
4 kostky cukru
2dcl oleje
trochu soli
1/2 g kvasnic
A jsou vynikají.
Zkusila jsem porovnala jsem.
No, přehlídnu-li, že jste se sekla s droždím...
Jako bych se viděl
U nás bude velká sláááva a bude jich 1000ks (nééé, nepeču!) Podařilo se mi lepší polovičku přesvědčit, že koláčky nebudou na stole už při příchodu hostí, prodože další chody by zůstaly netknuty!
No, vidět ale baby na Slovácku jak to koulejí ve velkém je lepší než všechny díly 007