Lasagne s mletým masem
Chcete rodině připravit oběd jako z italské restaurace? Vyzkoušejte tradiční lasagne s rajčatovou omáčkou a bešamelem. Na bohatě vrstvených zapečených těstovinách nesmí chybět ani pořádná porce rozpečeného sýra.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 442 kJ / 3 213 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 146,06 g |
Tuky | 106,52 g |
Vláknina | 18,60 g |
Cholesterol | 317 mg |
Sodík | 306 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 408,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso prudce osmahneme na trošce oleje, zasypeme kořenící směsí na špagety, přidáme rajčatový protlak, krátce promícháme a zalijeme horkou vodou. Přidáme trochu kečupu, cukru a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody. Necháme 20 minut provařit.
Krok 2: Připravíme lasagne. Máme-li ty, co se předem nemusí vařit, je lepší, je-li omáčka trochu řidší. Lépe se částečně vsákne do těstovin.
Krok 3: Zatímco se masová směs dusí, připravíme bešamel. Na másle usmažíme světlou jíšku, tu na chvíli odstavíme z plotny a zalijeme ji horkým mlékem. Přesuneme zpět na plotnu a za stálého míchání necháme zhoustnout do požadované hladké konzistence. Až nám bude hustota bešamelu vyhovovat, dochutíme jej solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
Krok 4: Zapékací nádobu vymažeme máslem a její dno vyložíme vrstvou připravených lasagní. Na ně nalijeme omáčku s mletým masem a na ni část bešamelu. Na bešamel opěr rozložíme lasagně a vrstvení opakujeme dokud máme suroviny. Poslední vrstvu tvoří lasagně, které hustě posypeme sýrem.
Krok 5: Formu vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 30-40 minut do zezlátnutí.
Zveřejněno 10. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lasagne s mletým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oZDA
Moje poznámka
Lasagne s mletým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oZDA
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 1 hodinou
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 2 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 5 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 9 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 10 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč z cukety
Vampi před 1 hodinou
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 1 hodinou
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 2 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 2 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 3 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 4 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 5 hodinami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 7 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 9 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 9 hodinami
Tématické fráze:
lasagne z mletého masa,
lasane s mletym masem recept,
lasagne s masem,
lasagne z mletého masa recept,
lasagne se špenátem a mletým masem,
lazaně od polreicha,
lasagne videorecept,
lasagne z mletého masa s bešamelem,
lasaně s mletým masem,
lazaně recept s mletým masem video,
lasagne s mletým masem a špenátem,
recepty lasagne s masem,
lasagne z mletého masa video,
lasagne video,
lazaně s mletým masem,
lasagne recept video,
lasagne z mletého masa a besamelem,
italské lasagne z mletého masa,
top recepty lasagne video,
lasagne
Suroviny:
maso mleté,
protlak rajčatový,
máslo,
těstoviny lasagne,
koření na špagety,
mouka hladká,
pepř mletý,
ořech muškátový,
kečup sladký,
cukr,
sůl,
sýr strouhaný,
olej,
mléko,
máslo
Komentáře (15)
Žádné, ani sušené lasagne, není nutno předem vařit.
blanka:
S mlékem to tak nedělám, ale na zásmažku rozpálenou mouku zalévám vřící vodou