Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Moučníky s tvarohem bývají dokonale vláčné a osvěžující. Recept na šťavnaté tvarohové řezy je jednoduchý a rychlý, proto ho snadno zvládne i začátečník. Pláty máslového kynutého těsta, které voní po citrónu a rumu, jsou spojené lahodnou tvarohovou náplní.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 410 kJ / 5 356 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 201,93 g |
Tuky | 212,45 g |
Vláknina | 27,54 g |
Cholesterol | 1,42 g |
Sodík | 1,65 g |
Sůl | 3,72 g |
Sacharidy | 645,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve uděláme náplň. Utřeme tvaroh s vanilkovým cukrem, přidáme krupici a citronovou kůru i rozinky.
Krok 2: Bílky vyšleháme do hustého sněhu, zašleháme do něj postupně krupicový cukr a sníh opatrně vmícháme do tvarohu.
Krok 3: Zaděláme kynuté těsto. Do mísy prosejeme mouku, osolíme, uděláme do mouky důlek, rozdrobíme do něj droždí, zalijeme vlahým mlékem a zasypeme lžící cukru.
Krok 4: Když kvásek vzejde, přidáme žloutky, nastrouhané tuhé máslo a zakysanou smetanu. Vypracujeme tužší těsto, které nenecháváme kynout.
Krok 5: Těsto rozdělíme na 2 stejné díly a jeden rozválíme na pečicí papír podle velikosti plechu (40x33 cm).
Krok 6: Přeneseme i s papírem na plech a rozetřeme na něj tvarohovou náplň po celé ploše.
Krok 7: Na vrstvu náplně položíme druhý plát těsta a dotáhneme ho až do okrajů. Pak plech s těstem uložíme na 2 hodiny do lednice.
Krok 8: Troubu si rozehřejeme na 200 °C.
Krok 9: Odleželé řezy propícháme vidličkou, aby mohla unikat pára. Plech vložíme do trouby, kterou jsme vyhřáli na 200 °C.
Krok 10: Plech vložíme do předehřáté trouby a teplotu ihned snížíme na 175 °C. Pečeme 25 minut, do zrůžovění povrchu.
Krok 11: Zchladlý moučník pocukrujeme.
Zveřejněno 17. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m649
Moje poznámka
Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m649
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 1 hodinou
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 2 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 2 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 12 hodinami
Skořicové podkovy
Přidáno před 21 hodinami
Jedlé balíky slámy
Přidáno 22. 10. 2025 06:20:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dušená mrkev
Tajemnost před 43 minutami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 45 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 46 minutami
Kuřecí prsíčka s kokosovým mlékem a kari (Kuřecí na kari)
TommyKoci před 53 minutami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
KytkaS před 1 hodinou
Dýňová polévka
BublinaF před 2 hodinami
Brokolicová polévka
Gothaj před 2 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Janiina před 2 hodinami
Pečená dýně
Agliooglio před 2 hodinami
Tématické fráze:
tvarohove rezy,
tvarohové řezy nejlepší recepty,
nej recepty z tvarohu,
tvarohove rezy ladi hrusky,
rezy s tvarohem,
recepty ládi hrušky tvarohové řezy,
vynikající kindr řez hruška,
láďa hruška tvarohové řezy,
tvarohové řezy recept,
recept na tvarohove rezy,
tvarohovy rez,
vynikající kindr řez,
tvarohové rezy lada hruska,
tvarohové řezy od ládi hrušky,
recepty,
řezy z tvarohu,
recept tvarohové řezy,
knihovnička recepty 2014,
recept na výborné řezy tvarohové,
koláčky ládi hrušky
Suroviny:
mouka hladká,
droždí čerstvé,
cukr krystal,
mléko,
sůl,
žloutek,
máslo,
smetana zakysaná,
tvaroh měkký,
bílek,
krupice pšeničná,
cukr vanilkový,
rozinky,
cukr krupice,
citron
Komentáře (44)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/8023307...
Náplň: 3 kostky tvarohu, 1 hrnek krystal. cukru, z 1 citronu kůra i šťáva nebo rum, 1/2 l mléka, 3 vejce - vše promíchat.
Na vymaštěný plech vysypeme polovinu sypaného těsta, polejeme tvarohovou náplní, vrch zasypeme druhou polovinou sypaného těsta a poklademe nastrouhanou 1/8 másla. Pečeme asi 1/2 hod. Nejlepší je nakrojit druhý den, aby moučník zvlhl.
Tak se nenechte odradit ,pozorně si přečtěte znovu návod na přípravu a zkuste znovu ,řezy jsou opravdu výborné.