Comtessa de noir - luxusní bábovka
Bábovka, dříve známá jen jako forma na pečení, patří k tradičním moučníkům české kuchyně. Z dětství si ji jistě vybavíte jako sladkou tečku po nedělním obědě u babičky. Dnes už možná trochu zevšedněla, ale stále se najdou recepty, které vás překvapí netradiční chutí, přesně jako tento.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 164 kJ / 4 580 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,93 g |
Tuky | 235,64 g |
Vláknina | 34,65 g |
Cholesterol | 419 mg |
Sodík | 954 mg |
Sůl | 2,96 g |
Sacharidy | 500,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny studené ingredience vytáhneme z lednice s předstihem, aby měly pokojovou teplotu.
Krok 2: Formu na bábovku vymažeme změklým máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 170 °C.
Krok 3: Mouku a kakao prosejeme do mísy, přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče, skořici, kypřicí prášek, nastrouhanou čokoládu a mandlové lupínky. Vše promícháme.
Krok 4: Žloutky, změklé máslo a cukr vyšleháme do pěny. Přidáme zakysanou smetanu, červené víno a promícháme.
Krok 5: Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.
Krok 6: Do žloutkové pěny přimícháme sypkou směs a na závěr lehce vmícháme sníh z bílků.
Krok 7: Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy a vložíme do trouby.
Krok 8: Pečeme asi 45-60 minut (podle zkušenosti s vlastní troubou). Pro jistotu špejlí zkontrolujeme, že je bábovka dobře propečená. Po vytažení by špejle měla být suchá a čistá.
Krok 9: Hotovou bábovku vytáhneme z trouby a necháme asi 5-10 minut odpočinout. Poté opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Krok 10: Před podáváním můžeme pocukrovat.
Zveřejněno 11. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Comtessa de noir - luxusní bábovka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r6kE
Moje poznámka
Comtessa de noir - luxusní bábovka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r6kE
Nejnovější recepty
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 11 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 11 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 12 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 12 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborová polévka s houbami
martina.mickova88 před 2 hodinami
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Kacabenka před 2 hodinami
Krupicová kaše
Veronika_1 před 3 hodinami
Kakaová bábovka s tvarohem
Sluncejasne před 4 hodinami
Boloňské špagety
Toxic runner před 4 hodinami
Chilli hovězí
Antonausprag před 4 hodinami
Domácí krtkův dort
Kuba_cooks před 4 hodinami
Slané palačinky zapečené se šunkou a italským sýrem
Jan Nemec před 6 hodinami
Ořechová bábovka
SUMAVA před 6 hodinami
Tématické fráze:
babovka komtesa,
bábovka,
luxusní banánová bábovka,
recepty mirky slavíkové,
bábovka komtesy,
babovka komtesa recept,
luxusní maslova babovka,
babovka od slavikove,
recept na luxusní cupcakes,
bábovka recept,
luksusni babovka,
komtesa de noire,
mirka slavíková bábovka,
recept na bábovku,
noiar babovka,
luxusní třená bábovka,
tvarohová bábovka de luxe,
bábovka od mirky,
bábovka z holandského kakaa,
luxusníbábovka
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
máslo,
mouka hladká,
kakao holandské,
skořice mletá,
kypřící prášek do pečiva,
lupínky mandlové,
čokoláda hořká,
pomeranče,
víno červené,
smetana zakysaná,
sůl,
máslo,
mouka hrubá,
cukr moučkový
Komentáře (30)
Například:
http://www.kinghoff.cz/rotacni-struhadlo-king-hoff...