Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečná roláda - rychlá

Tuto roládu bychom také mohli nazvat převrácená. Náplň se totiž peče pod korpusem. Po upečení musíte roládu opatrně převrátit a teprve poté zarolovat. Obrácená roláda se strouhanými jablky provoní váš domov a potěší chuťové buňky.

Hodnocení receptu je 4,7 (86×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 465 kJ /
1 545 kcal
Bílkoviny47,52 g
Tuky34,96 g
Vláknina25,80 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 428 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy247,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka rozčtvrtíme, vykrojíme jim jádřince a nastrouháme je přímo na plech vyložený pečicím papírem. Strouháme, až zůstane v ruce jen slupka. Krok 2: Jablka ochutíme skořicovým cukrem a posypeme okapanými rozinkami namočenými v rumu. Rovnoměrně rozprostřeme na celý plech. Krok 3: Troubu předehřejeme na 170 °C (horkovzduch). Krok 4: Na piškotové těsto ušleháme celá vejce s cukrem do nadýchané pěny. Na závěr lehce vmícháme prosátou mouku. Krok 5: Těsto rozetřeme na vrstvu jablek a plech vložíme do předehřáté trouby. Krok 6: Pečeme asi 20 minut, až těsto na dotek nelepí. Propečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle. Po vytažení na ní nesmí ulpívat zbytky těsta. Krok 7: Upečený plát převrátíme na další plech, stáhneme pečicí papír a horkou roládu stočíme jablky dovnitř. Krok 8: Můžeme pocukrovat přes háčkovanou dečku nebo okraj záclony.

TIP: Proč praská piškotová roláda a jak tomu zabránit

Zveřejněno 13. 11. 2008

Poznámka autorky Hella

Toto je zjednodušený recept, který sem zadávala tejaja, je jen méně sladký a bez vážení. Původně jsem to chtěla napsat jen do komentářů k jejímu receptu, ale jen k dnešnímu dni jich má původní recept již víc než 60.

Chuť velmi vylepší rozinky namočené v rumu. Nejlepší je sáček rozinek nasypat do vyšší skleničky, zalít rumem, až jsou potopené, dobře uzavřít víčkem a máte je kdykoliv k dispozici. Nejlepší jsou Zlaté kalifornské rozinky, nejsou špinavé a jsou zcela bez pecek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná roláda - rychlá

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRk4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná roláda - rychlá

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRk4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (60)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: líbí se mi tento recept víc než původní a krásná je i hotová :-K

Ještě není upečená ale doufám že bude dobrá????????

Prostě fantastickááááááááá,:yes: mňam.

Tahle roláda bude určitě výborná. Skvělí nápad, který co nejdříve vyzkouším. Uloženo, pak dodám s dovolením foto. Už se na ní těším :-*<3:-)

Mě to nechutnalo, už jí dělat nebudu :no:

Ahojky,dnes tu roládu taky upeču.Určitě bude dobrá ,já hodně peču roládu bez mouky jen vajíčka,cukr a kakao ,upeču placku nechám vychladnout a pak jí potřu 2 ušlehanžmi šlehačkami a ještě na šlehačku dám 2 banány a sroluji .část šlehačky natřu na solovanou roládu a posypu třeba rozemletýma ořechama.No boží,celé rodině moc chutná je to opravdu vynikající. S pozdravem Věra:-K:yes:<3

Upekla jsem přesně podle receptu. Horkou roládu jsem vyklopila na vlhkou utěrku a pomocí utěrky jsem roládu zavinula. Bála jsem se, že se horká roláda po stočení srazí, ale nestalo se. Byla dobrá, nadýchaná, budu ji péct častěji. Velmi lehká a osvěžující.

recept jsem měla v merku už dlouho, teď se mi teprve sešly doma domácí jablka na štrůdl, tak jsem to zkusila. Ale nebyla bych to já, kdybych si v tom neudělala vlastní inovace.. mouku jsem dala půl polohrubou, půl hladkou, lžičku prášku do pečiva, žloutky vyšlehala s cukrem do pěny a udělala sníh.. mouky i cukru polovinu, vystačilo mi to na velký plech. pekla jsem to asi 12 minut, a už začínala hnědnout, tak jsem ji vyndala, obrátila, stočila (a zjistila, že to ještě není úplně hotové), a srolovanou šoupla zpátky do trouby asi na pět minut na 150°C. Výsledek je fajn, použila jsem kyselejší jablíčka, ořechy, rozinky, skořici, trochu hnědého cukru s vanilkáčem. Vrch ještě pocákám čoko polevou a bude nedělní dezert po obědě ;-) Chutí mi to hodně připomíná hraběnčiny řezy..:-8

něco bylo špatně, pekla jsem 25 min, vyklopené těsto se přilepilo a po zavinutí ho na jablkách zůstala půlka, druhou jsem musela nožem seškrábat ... za mně .. už to zkoušet nebudu :)

Dnes jsem jí taky pekla líbí se mně že je to rychlý a dobrý:-)):yes:

Suoer,pekla jsem bezlepkovou variantu z rýžové mouky a skvělá:-K

Ja som ju vylepšila tak,že som postrúhané jablká posypala orechami. TĹčikom som ich v mikroténovom sáčku rozsekala. Bola vynikajúca.

Tématické fráze:
jablečná roláda, oblubené recepty, roláda s jablky, piškotová roláda s jablky, obracena jablecna rolada, jablečná piškotová roláda, rychlá roláda s jablky, levná roláda, kluci v akci jablečná roláda, recept na jablečnou roládu, jednoducha jablecna rolada, hraběnčiny řezy kluci v akci, levná sladká roláda recept, roláda z jablek, sladká roláda, jablečná rolada recept, roláda jablečná, recept jablečná roláda, jablečná roláda kluci v akci, bleskové jablečné rohlíčky

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka hladká, jablko, rozinky, cukr skořice, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu