Suroviny
Porce: 3 - 4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 104 kJ / 742 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,04 g |
Tuky | 24,58 g |
Vláknina | 22,95 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 59 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 113,98 g |
Postup přípravy
Všetky prísady na suchú marinádu premiešame a zmesou mäso natrieme. Necháme v chlade odležať cca 12 hodín. Krok 2: Potom pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, na plátky narezaný cesnak, rozrezané paradajky a brusnice.
Mäso polejeme olejom a medom. Podlejeme vývarom. Krok 3: Pečieme zakryté na 200°C, kým nie je mäso mäkké. Počas pečenia podľa potreby podlievame vývarom (nie nadmerné množstvo) a výpekom prelievame mäso. Krok 4: Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a omáčku rozmixujeme. Podľa seba dochutíme. Krok 5: Podávame s prílohou podľa vlastného uváženia.
Zveřejněno 5. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená jehněčí krkovice se suchou marinádou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pWQ6
Moje poznámka
Pečená jehněčí krkovice se suchou marinádou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pWQ6
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 5 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 5 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 6 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 7 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 8 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 8 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 11 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 11 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 11 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 11 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 12 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 12 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 14 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí krkovice,
jak udělat pečené jehněčí maso,
pečená jehněčí krkovice,
jehněčí krkovice recept,
pečená krkovice,
jehneci krkovice recepty,
jehneci krkovička,
pomalu pečený krk z kůzlete,
jakudelat krkovicku,
suchá marináda na maso,
jak udělat marinádu na krkovice,
marináda na jehněčí,
pečene jehněčí,
pečená jehněčí krkovička,
suchá marináda na krkovičku,
jak udělat jehněčí maso,
pecene kůzle,
krkovice jehneci recept,
jehněči krovička recept,
recepty k kuzlete
Suroviny:
krkovice jehněčí,
cibule,
česnek,
rajče,
brusinky sušené,
olej,
med,
paprika sušená sladká,
koření cayenské,
kurkuma,
skořice mletá,
kmín mletý,
sůl
Komentáře (12)
Klapák Pavel:
Jj, není dostupná
U nás se tomu říká KRK a je to mé nejoblíbenější (nejjemnější) maso z jehněte (kůzlete)
Klapák Pavel: jahnacina je dostupna aj v CR, dokonca aj v Brne a inych, podstatne mensich mestach.