Suroviny
Porce: 3 - 4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 104 kJ / 742 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,04 g |
Tuky | 24,58 g |
Vláknina | 22,95 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 59 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 113,98 g |
Postup přípravy
Všetky prísady na suchú marinádu premiešame a zmesou mäso natrieme. Necháme v chlade odležať cca 12 hodín. Krok 2: Potom pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, na plátky narezaný cesnak, rozrezané paradajky a brusnice.
Mäso polejeme olejom a medom. Podlejeme vývarom. Krok 3: Pečieme zakryté na 200°C, kým nie je mäso mäkké. Počas pečenia podľa potreby podlievame vývarom (nie nadmerné množstvo) a výpekom prelievame mäso. Krok 4: Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a omáčku rozmixujeme. Podľa seba dochutíme. Krok 5: Podávame s prílohou podľa vlastného uváženia.
Zveřejněno 5. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená jehněčí krkovice se suchou marinádou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pWQ6
Moje poznámka
Pečená jehněčí krkovice se suchou marinádou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pWQ6
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 20 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 21 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 13 minutami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 1 hodinou
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 2 hodinami
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 5 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 6 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 7 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 22 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 23 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Tématické fráze:
jehněčí krkovice,
jak udělat pečené jehněčí maso,
pečená jehněčí krkovice,
jehněčí krkovice recept,
pečená krkovice,
jehneci krkovice recepty,
jehneci krkovička,
pomalu pečený krk z kůzlete,
jakudelat krkovicku,
suchá marináda na maso,
jak udělat marinádu na krkovice,
marináda na jehněčí,
pečene jehněčí,
pečená jehněčí krkovička,
suchá marináda na krkovičku,
jak udělat jehněčí maso,
pecene kůzle,
krkovice jehneci recept,
jehněči krovička recept,
recepty k kuzlete
Suroviny:
krkovice jehněčí,
cibule,
česnek,
rajče,
brusinky sušené,
olej,
med,
paprika sušená sladká,
koření cayenské,
kurkuma,
skořice mletá,
kmín mletý,
sůl
Komentáře (13)
Klapák Pavel:
Jj, není dostupná
U nás se tomu říká KRK a je to mé nejoblíbenější (nejjemnější) maso z jehněte (kůzlete)
Klapák Pavel: jahnacina je dostupna aj v CR, dokonca aj v Brne a inych, podstatne mensich mestach.