Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové placky s cibulí

Bramborové placky s přídavkem nivy a smažené cibulky zachutnají jako sytá příloha, ale i jako samostatné jídlo. Ke sklenici piva budou chutnat i zapřísáhlým vyznavačům klasických bramboráků. Jsou trochu jiné, ale přesto výborné.

Hodnocení receptu je 5,0 (48×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 655 kJ /
396 kcal
Bílkoviny16,50 g
Tuky8,08 g
Vláknina12,76 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 126 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy59,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oškrábeme a nastrouháme. Sýr nastrouháme, cibuli oloupeme a velmi drobně nakrájíme. Česnek oloupeme a rozetřeme. Krok 2: Ze všech surovin umícháme těsto, nezapomeneme přidat kmín. Zahustíme dle potřeby hladkou moukou. Krok 3: Na sádle smažíme menší tenké placky dozlatova z obou stran.

TIP: Jak na různé bramborové placky

Zveřejněno 9. 1. 2017

Poznámka autorky cathleen

Tyhle placky dělává tchýně - téměř klasické bramboráky. Ale z placek je dost cítit smažená cibulka a i ta niva, byť jí byl opravdu kousek, je na jazyku poznat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ELWl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ELWl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Též dávám cibuli, česnek do běžného bramboráku:-) a samozřejmě majoránku:-p ale s nivou jsem nezkoušela, určitě zkusím.
Bramboráky s rozstrouhanými olomouckými tvarůžky jsou taky moc dobré<3

vypadá to hezky, cibuli, česnek , nivu můžu tak to zkusím<3

Krásná fotka..:yes::yes:

mika59: děkuju:-K

Děkuji vám, snad budou placky chutnat jako u našich;-):-K

Pokud dnes odpoledne budou všichni hodní, tak vyzkouším, foto křupavé a já bramboráky moc ráda ;-)

Určitě zkusím. Dík za nápad :-K

Já cibuli dávám do bramboráků běžně:-):yes:

Krásně je vidět, jak jsou křupavé, nádhera :-):yes:

magdalenka: kdybys tu cibuli nechala zkaramelizovat, možná i do toho koláče by se dala :-):-):-)

Nadja: asi áno...cibuľovú marmeládu som už robila...

Tématické fráze:
bramborové placky, bramboráky recept, bramborové placky s cibulí, bramborový placek, bramboráky s cibulí, bramboráky recepty, recept bramborové placky, recept na bramborové placky, klasické bramborové placky, bramborove placky s cibulkou, recept na bramboráky, placky z nivy, recept na bramborové placky ze syrových brambor, bramborove placky recept, bramborak s cibuli, recepty na bramborové placky, recept bramboraky, recepty z cibule, bramborové placky s nivou, bramborove placky s cibule

Suroviny:
brambory, cibule, vejce, mouka hladká, česnek, kmín drcený, sýr niva, sůl, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu