Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makovec bez mléka a vajec

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kaja.f

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny

Porce: forma na srnčí hřbet

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie141 kJ /
34 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy8,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dobře promícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme zbytek, promícháme (těsto by nemělo být úplně tekuté, takový tužší med). Krok 2: Dáme do formy nebo do menšího pekáčku a pečeme při 200°C 30-40 minut (zkoušíme špejlí).

Zveřejněno 28. 1. 2012

Poznámka autora kaja.f

kelímek je od 150g jogurtu Florian

ta žitná mouka mě napadla celkem náhodou a výsledný makovec není suchý, ale trochu drobí..

fotka se bohužel nepodařila :-(

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3ORQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3ORQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Makovec je vynikající. Oleje jsem dala půl kelímku a polohrubé mouky kelímek a půl, žitné mouky jenom půl kelímku. A byl opravdu moc dobrý. Krásné vláčný a vůbec se nedrobil. Mám uloženo a budu ho dělat častěji. :yes: +

Zaujala ma tá ražná múka v koláči, možno použiť namiesto ryžového nápoja klasické mlieko alebo niečo iné ?

Hodně zajímavé:yes:

rebeka:můžeš použít i kokosové, rýžové v Albertu je v takové krabici, je v regálu mezinárodní kuchyně zezadu (teda u nás;-))

to se mi líbí;-):yes:
ale doma mám jen kokosové mléko:-// ani nevím, jak to rýžové vypadá:-(

Hm, ukládám, mák můžem v jakékoli podobě, rýžové mléko je v Albertu, takže :-p:yes:

ano, ryzovy napoj=ryzove mleko...v nejake diskuzi jsem zahledla, jak se kdosi certil kvuli oznaceni mleko, protoze mleko produkuji pouze samice savcu :-D tak jsem chtela byt presna...

Tím rýžovým nápojem máš na mysli tekuté rýžové mléko :-?

Tématické fráze:
makovec bez vajec, žitný makovec, pečení bez vajec a mléka, recept na makovec bez vajec, makovec z žitné mouky, pečení bez mléka, makovec bez vajec a laktozy, pečení bez vajec, makovdc bez vajec a mleka, peceni makovec, makovnik bez mleka a vajec, makovec bez mléka a oleje, makovec doba pečení, makovec bez vajec a oleje, bez mléka a vajec, makovec bez pečení, bez mleka, makovník bez laktozy, makovec ze žitné mouky, makovec do srnčího hřbetu

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka žitná, mák mletý, cukr, cukr vanilkový, rozinky v rumu, škrob, nápoj rýžový, olej, prášek do pečiva, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu