Vídeňská roštěná (pro zizala)
Postup přípravy
brambory, rýže, volské oči, zeleninová obloha, nakládaná zelenina – okurky jsou asi nejlepší a patří k tomuto jídlu.
Zveřejněno 13. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vídeňská roštěná (pro zizala)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9kr
Moje poznámka
Vídeňská roštěná (pro zizala)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9kr
Nejnovější recepty
Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Přidáno před 2 hodinami
Polévka z červených paprik
Přidáno před 8 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou a smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Bezinkový sirup
Přidáno před 10 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Přidáno před 10 hodinami
Aronie griotka a sirup
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 1 hodinou
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 1 hodinou
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 3 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 3 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 3 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 3 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 3 hodinami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 4 hodinami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 5 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 5 hodinami
Tématické fráze:
videnska roštena,
vídeňská roštěná recept,
vídeňská roštěná recepty,
vídeňské roštěnky,
stroganov podle pohlreicha,
úprava roštěnky,
vysoký roštěnec recept,
jak upravit rostenou,
vídeňský roštěnec,
roštěná úprava,
vysoký roštěnec pohlreich,
úprava roštěná,
roštěná v celku,
vysoký roštěnec recepty,
hovězí stroganov podle pohlreicha,
vídňská roštěná recept,
recept na vídeňskou rostenou,
nejlepsi recepty na videnska roštěná,
jak upravit nízký roštěnec,
roštěná pohlreich
Suroviny:
cibule,
roštěná hovězí,
pepř,
mouka hladká,
tuk na smažení,
vývar,
tuk na smažení
Komentáře (8)
A proč se cibulové kroužky smaží jako první? Budou studené a měkké.
Jinak použití slova výše uvedeného, hanlivého až urážlivého bych také vynechala
No, ta falešná svíčková je sval v pleci..
Vím, že víte kde mají ošípané karé.
A když to vezmeme od oháňky, tak potom to navazuje na vysoký roštěnec a přes cosi co si nevzpomenu to přechází v krk
***
Gábin:
Hlavne to neberte ako , nedajboze vysmesnu kritiku....
No, raději bych ale diskutoval s registrovanou bytostí, než s neregi anonymem
ad 1)
R. Vaňek: vysoký
Z. Pohlreich: roštěnec
V. Vrabec: nízký
M. J. Sandtnerová: nízký
Kuchařka naší vesnice: Vždy jen z nízkého
Rozdělení, použití jednotlivých částí, dávkování a porcování hovězího masa: http://papu.ssss.cz/w/kc/te/12rocnik/0pripravahov....
roštěnec - nízký - příprava minutek, anglické úpravy
- vysoký - je tužší, používá se na pečení a dušení
ad 2)
Do čtyřech kusů si CENTIMETROVÉ!!! plátky (nebo dvojité nedokrojené porce) nechám ukrojit řezníkem z kusu masa – je to přesnější - jeden kus je jako druhý, třetí, čtvrtý a u těchto roštěnek je stejná tloušťka masa zásadní pro poživatelnost jídla… ; pokud se chystám dělat větší počet roštěnek, tak kupuji maso vcelku.
Vychytávka: na špalíku roštěné několika souběžnými podélnými řezy nakrojím povrchovou šlachovitou vrstvu a pak odkrajuji jednotlivé porce a hned bez dalšího naklepávám.
ad 3)
Máte pravdu, ale "volské oči" vám nevadí...
ad 6)
Stojí psáno: Riziko „přepečení“ snížíte…
Tedy přepečení je v uvozovkách! Klidně to můžete chápat jako přesmažení, pokud vás nenapadne vhodnější formulace, že.,
Tož tak