Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 477 kJ / 592 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,02 g |
| Tuky | 30,01 g |
| Vláknina | 4,83 g |
| Cholesterol | 638 mg |
| Sodík | 52 mg |
| Sůl | 0,12 g |
| Sacharidy | 56,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlávku zelí nakrájíme na čtvrtky i s košťálem a krátce, zhruba 5 minut, je uvaříme v osolené vodě. Může se stát, že se nám zelí rozpadá, ale nevadí to, když tak obalíme jednotlivé kusy.
Krok 2: Žloutky rozšleháme se solí a horkou vodou, přidáme trochu polohrubé mouky a obalíme v nich kusy zelí. Následně je vkládáme do kukuřičné strouhanky, do které jsme přidali asi 1 lžíci sezamových semínek.
Krok 3: Jednotlivé kusy vkládáme do pekáčku na pečící papír, pokapeme olejem a ve vyhřáté troubě pečeme zhruba 35 minut na 200 stupňů. Sledujeme ovšem, jak listy vypadají.
Krok 4: Brambory i se slupkou omyjeme, osušíme a nakrájíme je na 1 cm kolečka. Osolíme je, posypeme sušeným česnekem a obalíme je ve žloutcích a polohrubé mouce.
Krok 5: Také brambory naskládáme do pekáčku s pečícím papírem a pokapeme olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova na 200 stupňů
Zveřejněno 23. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelné listy a brambory smažené v troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zg5y
Moje poznámka
Zelné listy a brambory smažené v troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zg5y
Nejnovější recepty
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 1 hodinou
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
Fleky se zelím
Přidáno před 20 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 20 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 8 minutami
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 2 hodinami
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
Tématické fráze:
smazene brambory v troube,
zelné listy pečené v troubě,
bramborák na zelném listu,
smažené zelné listy,
jak vypadají listy brambory,
smažené bramboráky v troubě,
smaženy zelný list,
listy bramboru,
brambory listy,
brambory se slupkou smažené,
bramboráky na zelném listu,
bramboráky na zelném listu,
bramborák pečený na zelném listě,
list brambory,
bramborak v zelnem listu,
recept na plněné zelné listy s klobasou,
zelny list smazeny,
recepty smažené zelné listy,
zelné brambory,
zelný list,brambor
Suroviny:
zelí hlávkové,
žloutek,
voda,
mouka polohrubá,
strouhanka kukuřičná,
semínka sezamová,
sůl,
olej,
brambory,
žloutek,
mouka polohrubá,
sůl,
česnek sušený,
olej
Komentáře (20)
magdalenka:
Kdo je Terezka?