Batátové placičky se žampionovým tofu dipem

Vareniste.cz Kuchařka: Vareniste.cz

Doba přípravy: 40 minut 1 porce Dietní recepty , Bezlepkové, Veganské 5 názorů

Suroviny

Placičky:
300 g batátů
40 g quinoy
1 stroužek česneku
1/4 menší cibule
1/4 lžičky drceného kmínu
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej na opečení placek
Dip:
100 g bílého tofu
1 jarní cibulka
50 g žampionů
tymián
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Batáty nakrájejte na menší kusy a uvařte v osolené vodě do měkka. Uvařte quinoou.

  2. Cibuli nakrájejte najemno, česnek nastrouhejte najemno.

  3. Rozšťouchejte batáty a smíchejte s quinoou. Přimíchejte cibuli, česnek, kmín, sůl a pepř. Z hmoty utvořte 6 placek. Placky vložte do lednice ztuhnout asi 30 minut.

  4. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Placky opékejte z obou stran dozlatova.

  5. Připravte dip. Olivový olej rozehřejte v kastrůlku. Přidejte nadrobno nakrájenou cibulku a žampiony. Restujeasi 2 minuty.

  6. Přidejte tofu, sůl a pepř a tymián podle chuti. Lehce podlijte a duste doměkka. Když se tekutina téměř vypaří, rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

Poznámka

Další mé recepty najdete na: http://www.vareniste.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 63 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Batátové placičky se žampionovým tofu dipem

Tématické fráze: batátové placky batátové karbanátky batátové placky recept batátove placky na sladko batátové lpkše recept dip recept tofu vegan celerové placičky batatoveplacky dip z tofu dip z bílého tofu tofu dip lokše batáty recepty z tofu rodicka.cz