Falešná zabíjačková polévka
Narozdíl od pravé, tmavé "prdelačky" se při přípravě polévky podle tohoto receptu obejdeme bez vepřové krve. Kroupy si můžeme den dopředu namočit do vývaru, přes noc nabobtnají a stačí je pak povařit kratší dobu.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 869 kJ / 208 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,69 g |
Tuky | 14,93 g |
Vláknina | 6,54 g |
Cholesterol | 14 mg |
Sodík | 3,32 g |
Sůl | 8,25 g |
Sacharidy | 13,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kosti dáme vařit do většího hrnce s vodou a trošičkou soli, nechceme mít polévku přesolenou.
Přidáme nové koření, bobkový list a vaříme, dokud maso na kostech nezměkne. Lepší je vařit maso večer, den předem, protože do vývaru dáme pak nabobtnat kroupy. Kosti obereme, pěkné maso vložíme zpět do vývaru ke kroupám a dáme do studena. Zbylé maso a šlachy dáme svým či sousedovým zvířátkům. Krok 2: Druhý den jsou kroupy nabobtnalé, zvětšily objem, tím pádem se nemusí dlouho vařit. Mám ráda kroupy, které se musejí kousat, nerozvařené. Přilijeme horkou vodu, odstraníme kuličky nového koření a bobkové listy. Polévku dochutíme pepřem a majoránkou deset minut před vypnutím. Přidáme vegetu či jiné dochucovadlo. Krok 3: Po vypnutí přidáme petrželku a česnek a necháme tak 5 minut promísit vůně. Kdo smí, může přidat vrchovatou lžíci sádla, dodá polévce správný šmak.
Přidáme nové koření, bobkový list a vaříme, dokud maso na kostech nezměkne. Lepší je vařit maso večer, den předem, protože do vývaru dáme pak nabobtnat kroupy. Kosti obereme, pěkné maso vložíme zpět do vývaru ke kroupám a dáme do studena. Zbylé maso a šlachy dáme svým či sousedovým zvířátkům. Krok 2: Druhý den jsou kroupy nabobtnalé, zvětšily objem, tím pádem se nemusí dlouho vařit. Mám ráda kroupy, které se musejí kousat, nerozvařené. Přilijeme horkou vodu, odstraníme kuličky nového koření a bobkové listy. Polévku dochutíme pepřem a majoránkou deset minut před vypnutím. Přidáme vegetu či jiné dochucovadlo. Krok 3: Po vypnutí přidáme petrželku a česnek a necháme tak 5 minut promísit vůně. Kdo smí, může přidat vrchovatou lžíci sádla, dodá polévce správný šmak.
Zveřejněno 26. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Falešná zabíjačková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oW5N
Moje poznámka
Falešná zabíjačková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oW5N
Nejnovější recepty
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 5 minutami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno před 18 hodinami
Dort Oreo bez vajec
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí yakitori
Přidáno 30. 6. 2025 21:11
Kuřecí tandoori špízy s koriandrovou omáčkou
Přidáno 30. 6. 2025 21:05
Grilovaná kachní prsa
Přidáno 30. 6. 2025 20:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Kubovat@seznam.cz před 49 minutami
Meruňkové nanuky
bronislava před 1 hodinou
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
janakrejzarova před 18 hodinami
Brokolicová polévka
Kajkajak před 18 hodinami
Koprová omáčka
radekfiala před 19 hodinami
Cuketové soudky plněné sýrem a šunkou
KrisZaezemi před 19 hodinami
Špaldový koláč s pudinkem a jablky
Zabiczka před 21 hodinami
Smetanová polévka s kysaným červeným zelím
MirekFM před 21 hodinami
Jogurtový ovocný koláč
maminka Machulka před 21 hodinami
Buchta "Orgasmus"
veronika_straka před 22 hodinami
Tématické fráze:
zabíjačková polévka,
zabíjačková polévka,
zabíjačková polévka recept,
bílá zabíjačková polévka,
falesna zabijackova polévka,
zabíjačková polévka bílá,
falesna zabijackova,
falesna zabijacková polévka recept,
jak dlouho vařit kroupy,
recept na zabíjačkovou polévku,
bílá zabíjačková polévka recept,
zabíjačková bílá polévka,
zabíječková polévka,
falešná prdelačka,
zabíjačková polévka s kroupami,
zabijeckova polívka,
zabíjačková polévka postup,
prdlačka,
falešná ovarová polévka,
zabyjackova polevka
Suroviny:
krkovice vepřová,
vegeta,
majoránka,
česnek,
petrželka,
kroupy ječné,
koření nové koření,
pepř mletý,
bobkový list,
sádlo,
sůl
Komentáře (6)