Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalu pečená krkovička s beraními rohy, jablkem a slaninou

Šťavnaté vepřové plátky potřené česnekem, položené na vrstvě cibule, jablka a beraních rohů pečeme podlité vodou smíchanou s hořčicí. Výborné pečené maso zalité šťávou si vychutnáme například s bramborami.

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 180 min

210 min (30 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 103 kJ /
1 220 kcal
Bílkoviny9,77 g
Tuky102,82 g
Vláknina16,82 g
Cholesterol 84 mg
Sodík 1,99 g
Sůl4,90 g
Sacharidy47,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Anglickou slaninu nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a utřeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Jablko nakrájíme na plátky. Krok 2: Omyté a osušené maso potřeme česnekem a opepříme. Necháme půl hodiny odležet. Připravíme pekáček, na dno dáme nakrájenou cibuli a jablko. Přidáme beraní rohy. Krok 3: Maso osolíme a položíme ho na beraní rohy. V pivu rozmícháme hořčici a maso podlijeme. Přidáme sádlo, posypeme slaninou a pekáček přikryjeme. Krok 4: Pečeme doměkka ve vyhřáté troubě na 150 °C 2-2,5 hodiny. Během pečení maso poléváme výpekem.

TIP: Jak upéct krkovici v troubě

Zveřejněno 14. 3. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5oZx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5oZx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vynikající recept, přidal jsem naložený kaktus

Lucie1001: To jste mi udělala radost.:-K Děkuji za zprávu:-K:-K

Tak toto je tedy lahůdka, úžasně sladce pálivá chuť, mňam. Jen jsem neměla pivo, tak jsem dala vývar. Určitě brzy zopakuji, když je teď ta rohatá sezóna.

Marie Svarcova: Maruško děkuji..:-K:-K

Dělala jsem hned když jsem viděla tento recept poprvé a od té doby už vícekrát - doporučuji.

mika59 : ještě mě tak napadlo, jestli by to šlo z kuřecího , my na "tlustý" moc nejsme :-) děkuji

Uvařeno , snězeno a moc chutnalo . Hotové plátky jsem dala na talíř , uvařené brambory vysypala do té mňamky co zůstala na dně pekáčku , promíchala a pak už jsme "chrochtali " blahem. :-)
Děkuji za skvělý recept :-K

daft007: díky za komentář :-K jinak by mi tento jistě skvělý recept " utekl" ,jen nemám beraní ( v naší rodině kozí ) rohy ,zkusím nahradit pikantní paprikovou pastou

Dělám už poněkolikáté , perfektní recept! Masíčko je jedna báseň , jedí to i mé děti které jinak krkovici moc nemusí .Mňam !!

No tenhle recept je nádherný ! já to říkala, že vy hned něco takového dobrého vymyslíte ! hned jsem si myslela, že je to recept od vás ! tentokráte se mi <3:yes::yes::yes: ! a taky je tu krásná fotka . :-K :-K :-K

malina: Krásný komentář...moc pěkně děkuji....:-K;-);-):-8

Dobry den můžu se zeptat jaku přílohu by ste zvolili.diki za nejaku radu

Katka: Jakoukoliv, brambory vařené, kaši, těstoviny rýži...je tam výpek, tak to co máte rádi..;-):-)

Co to jsou berani rohy?? Neziju v Cesku, takze nemam potuchy. Jinak receptik vypada velice chutne. <3:-K:yes:

Marie Švarcová 20. 3. 2017 14:46
:yes::yes: skvělé , dělám tak i vepřový guláš v troubě <3

Tématické fráze:
pečená krkovice, pečená krkovička, pomalu pečená krkovice, recepty z krkovice, krkovice recepty, krkovice recept, krkovička s jablky, pečená krkovice recept, pomalu pečená krkovice plátky, krkovice pečená, pomalu pecena krkovice postup, krkovicka, recepty pečená krkovice, pomalu pecena krkovice v troubě, krkovička recept, recept na pečenou krkovici, pečená krkovice krkovice, recept krkovice s jablky, recepty z krkovička, pomalu pečené maso s jablky

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, slanina anglická, jablko, beraní rohy, česnek, hořčice pikantní, pivo světlé, sůl, pepř mletý, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu