Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závitky plněné houbovo-máslovou směsí

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 428 kJ /
341 kcal
Bílkoviny21,20 g
Tuky19,20 g
Vláknina9,90 g
Cholesterol 523 mg
Sodík 586 mg
Sůl1,43 g
Sacharidy18,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme je a opepříme. Krok 2: Na pánvi rezehřejeme máslo, zesklovatíme na něm jednu na kostičky nakrájenou cibuli a v teplé vodě oprané a rozmrazené hříbky, malinko osolíme a opepříme, přidáme bobkový list, dusíme asi 15 min. Pak do směsi rozklepneme 2 vejce necháme je ve směsi srazit, bobkový list vyjmeme. Krok 3: Směs rozdělíme na plátky masa, stočíme do roliček a spíchneme párátky nebo svážeme motouzkem. Krok 4: V hrnci si rozehřejeme olej, zesklovatíme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, vložíme závitky necháme je zatáhnout. Pak do hrnce vložíme na kostičky nakrájenou mrkev, masox, osolíme a opepříme a přidáme mletou papriku pro barvičku a dusíme doměkka. Krok 5: Závitky vyjmeme a šťávu rozmixujeme, můžeme dolít vodou a zahustit instantní jíškou, podle chuti dochutíme, dosolíme.

Podáváme s rýží.

Zveřejněno 31. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O8rR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O8rR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ivulinko, opět nádhera, Tvoje roládky mě zajímají čím dál víc. Můj syn houby nerad, ale takhle zakamuflované. . . to určitě nepozná! :-D Vyzkouším :yes: +26 ;-)

:-pBezva recept a krásné fotky:-K+22:yes::yes:

Ivčo, tak tuhle baštu určitě udělám :yes: Vypadá to moooc hezky :-K Dávám ti bodík

Ivanko, to je ale bašta :yes::-D

Jen se zakousnout:-p:yes:+13

ivulinko, ivulinko :-( ty zlobíš :-( ;-)kdo to má stíhat a vařit? :-O:-O:-O ukládám, je to krása :yes:

Krása nebeská ;-);-);-)

Škoda že moje děti houby nerady, já bych si hned dala :-)):-D:yes: musí to být mňamka :yes: +

Kombinace masa a hříbků - dobrá volba:yes: Bodík jsem přidala a ještě následuje pochvala za krásnou fotku. Že si s foťákem rozumíš, není třeba dodávat, to je vidět:yes::-))

:-( já ať se snažím jak chci, tak to nikdy není ono:-S, ale co vaření mě stejně moc baví;-):yes:

Mysulko, opět ti děkuji za pochvalu, mám foťák se kterým si v kuchyni rozumím;-)

Musí to být moc chutné.Ten sosík :yes::yes:Krásné fotky.:-)

:-p tedy to je nádhera, ty máš tak krásné fotky:yes::yes: a ty závitky vypadají na moc velkou dobrotu:-p:-K:-K

Tématické fráze:
vepřové závitky s houbami, vepřové závitky plněné houbami, závitky plněné houbami, hovězí závitky plněné houbami, plněné masové závitky, maso plněné houbami, plněný kuřecí závitek, veprove zavitky plnene houbamy, závitek s s houbami, vepřový závitek, masové závitky plněné houbami, plnene veprove zavitky houbami, maso plněné s houbami, zavitky vepřove z houbama, vepřové plněné houbami, vepřové závitky plněné hobami, veprove maso plnene houbami, závitky plněné s houbami, plněné závitky, kuřecí závitek plněný houbami

Suroviny:
maso vepřové, houba hřib, máslo, vejce, sůl, pepř, cibule, bobkový list, mrkev, olej, paprika sušená sladká, jíška světlá instantní, masox, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu