Jednoduché nekynuté podmáslové vdolky
V období masopustu nesmí chybět smažené vdolky, potřené povidly nebo marmeládou, ozdobené zakysanou smetanou. Nejsou z kynutého těsta, takže jejich příprava je o to jednodušší a můžou se do nich pustit i začátečníci.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 575 kJ / 2 527 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,43 g |
Tuky | 42,06 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 269 mg |
Sodík | 2,66 g |
Sůl | 2,21 g |
Sacharidy | 447,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Podmáslí, vejce, olej, rum vyšleháme metličkou. Přidáme všechny sypké suroviny a zpracujeme hladké těsto, asi jako na langoše. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme na 1/2 hodiny odpočinout.
Krok 2: Poté odebíráme lžící přibližně stejné kousky. Na vál dáme trochu mouky a zpracujeme plochá kolečka.
Krok 3: Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z obou stran.
Krok 4: Usmažené vdolky odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.
Krok 5: Po lehkém vychladnutí potřeme oblíbenou marmeládou a přidáme kopeček hustší smetany.
Zveřejněno 17. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduché nekynuté podmáslové vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6w9n
Moje poznámka
Jednoduché nekynuté podmáslové vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6w9n
Nejnovější recepty
Jelení závitky
Přidáno před 1 hodinou
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 2 hodinami
Kynutý makový závin se švestkami
Přidáno před 3 hodinami
Dýňový chlebíček bez vajec
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí roláda s okurkou
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Sahula před 17 minutami
Guláš SPECIÁL
Sahula před 22 minutami
Kuřecí prsa s cizrnou, olivami a rajčatovou omáčkou
AnnaKrizova před 31 minutami
Polévka z dýně hokkaido
AnKo312 před 1 hodinou
Lehce pikantní guláš z bedel
Cyklistka před 2 hodinami
Bramboračka
Susanna před 4 hodinami
Rychlý švestkový koláč
musilek.p před 4 hodinami
Dršťková polévka
Andras před 4 hodinami
Hrušková povidla na koláče
Hulecova před 4 hodinami
Tématické fráze:
vdolky z podmáslí,
nekynuté tvarohové vdolky,
podmáslové vdolky,
kefírové vdolky,
vdolky z kefíru,
vdolky na hrnky,
langose jednoduche nekynuty těsto,
podmáslové buchty s jablky,
recept na domácí vdolky nekynuté,
vdolky s povidly nekynuté,
jednoduche podmaslove vdolečky,
dynove vdolky,
vdolky jednosuche,
vdolky z nekynuteho testa,
podmaslove vdolecky hrnickove,
nekynute vdolečky z podmáslí,
podmáslový copánek,
recepty na smažené vdolky nekynute,
podmaslove langose,
recept na domácí vdolky hrnky
Suroviny:
mouka hladká,
podmáslí,
vejce,
cukr,
cukr vanilkový,
olej,
rum,
soda jedlá,
sůl,
olej,
povidla švestková,
smetana zakysaná
Komentáře (13)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0