Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní hovězí závitky na zeleninovém leču

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 449 kJ /
1 780 kcal
Bílkoviny22,48 g
Tuky162,58 g
Vláknina27,10 g
Cholesterol 385 mg
Sodík 6,55 g
Sůl16,31 g
Sacharidy46,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa kuchyňsky upravíme, jemně naklepeme a na krajích nařízneme.. Závitky potřeme hořčicí, posypeme uzenou paprikou. Na potřené hovězí maso poklademe kolečko jemné zauzené šunky, kousek špeku, čtvrtku vařeného vejce a proužek okurky. Zavineme závitek, který uchytíme po stranách párátky, opepříme a posypeme ještě trochu uzenou paprikou. Krok 2: Slaninu pokrájíme na malé kousky, orestujeme ji na oleji a přidáme zpěnit dvě až tři pokrájené cibule. Když cibule zhnědne, zalijeme ji trochou vývaru tak, aby se tmavá barva cibule pěkně rozložila a vydusíme na tuk.

Vložíme orestovat závitky. Necháme maso zatáhnout ze všech stran. Přidáme zeleninové lečo, promícháme s orestovanými závitky a nakonec podlijeme zbylým vývarem. Vložíme do předem vyhřáté trouby vydusit na cca 45 minut na 170 stupňů, abychom měli pěknou barvu omáčky - šťávy (někdy dávám do tlakového hrnce na cca 30 minut ). Krok 3: Když je maso měkké, necháme závitky jen tak - přírodně a podle chuti ještě osolíme a opepříme.

Jako přílohu podáváme rýži s uzenou paprikou a bylinkami.

Zveřejněno 16. 8. 2016

Poznámka autorky Ivace64

(tato vychytávka je podle TV prima - podle Zdenka Pohlreicha).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní hovězí závitky na zeleninovém leču

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zwn2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní hovězí závitky na zeleninovém leču

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zwn2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Stačí pozrieť v obchode na etikety a označenie zeleninové lečo je tam. ;-) https://www.google.sk/search?q=zeleninov%C3%A9+le%... ;-)

magdalenka: stejně jsem uvažovala i já :-8 Lečo nekupuji, tak mě přidaný výraz -zeleninové- překvapil a přišel zbytečný (recept se původně jmenoval ...na leču). Rozhodně mi nevadí.
To víc by mě zajímalo, jestli Ivana tu šťávu přecedila (a v receptu neuvedla), že je tak čirá. Fotku má nádhernou, chutnou:yes: ale bez zeleniny z názvu...

magdalenka: :-D;-) Napadlo ma, že možno preto, aby sa to odlíšilo od leča s klobásou a pod. Ak je ton zeleninové, predpokladám, že tam nebude žiadna klobása.;-)

Hledám recept na úpravu hovězího a narazila jsem na tento tvůj :-)
Prosím tě, co si představit pod pojmem "zeleninové lečo"? Znám jen klasické, jiné než z paprik a rajčat jsem nepotkala. A vidím, žes podle toho trochu upravila i název receptu...
(Ještě dodatek - lečo v té šťávě není vidět? Fotky máš nádherné, je vidět, jak ses zlepšila:yes::yes:)

cathleen:
Zdendu P. mám taky rád:-K a zatím si i tento kuchařský matador naběhl na divácké vidle:-p když onehdy na dřevěném špalku pitval kuře a bezprostředně po tom potom na stejném špalku krájel zeleninu na salát:-((
No, tady se vyžadovaného linku na Z.P. asi nedočkáme..., zato tu ale máme zeleninové lečo: https://www.toprecepty.cz/recept/31969-zeleninove-... :-)

casino: existuje aj nezeleninové lečo?

Přesto, že už po několikáté recept upravuješ, doporučila bych ti použít formulaci, kterou uvedla MajaV - že se podlije jen několika lžícemi a nechá se odpařit NA tuk - ne že se vydusí tuk. Asi to je slovíčkaření, ale dost podstatné - a vše by bylo jasné:-)

Dala jsem si teď tu práci a snažila se najít restování na bujonu, zadala jsem si i ZP a jeho recepty, nepovedlo se mi to najít. Je fakt, že jsem našla recept z r.2011 přímo na topkách, kde autorka přidává rozmělněný bujon ale bez tekutiny!!!!
https://www.toprecepty.cz/recept/23164-cina-v-tort...
Takže souhlasím s Cathleeen, aby autorka uvedla link s videem ZP. Protože takto to také nechápu.

spagetka: musela bych Ti donest set-tobox, :-) prostě dnes jsem se dozvěděla od kuchařů a syna, který je šéfkuchař, že je to známá finta v restauracíh, viz můj profil na fb:-) a dál už k tomu dělám tečku Ladi:-)

Ivace64: také by mě to zajímalo. Jen nechápu, proč bych kvůli tomu měla hledat na fb tvůj profil?:-O
Recept je tady na Topkách, tak ho tady, prosím, dovysvětli. a neposílej nás na fb.

Nějak asi špatně rozumím tomu, jak se orestují ptáčky na cibuli, podlité bujonem rozmíchaným ve vodě:-O

hosta: Máš pravdu, kdo tenhle postup nezná, z receptu pochopit nejde. Někdo to používá právě kvůli té barvě, kterou pak má všechna cibule(při smažení je přece jen nějaký kousek tmavší nebo světlejší). Ale zase ztratí tu křupavou chuť, která ale tady zalitím vývarem stejně není potřeba.

cathleen: to bylo v průběhu loňského roku, jak vařil soboty, různě, hovězí masa, pak byla vepřová masa, pak byla další a další, mám to někde na settoboxu nahrané, průběžně mažeme, ale vím, že jsem si to tehdy napsala a dala na lednici na magnet. Zarazilo mne to, ale vyzkoušela jsem to, bujon jsem použila já, ale on měl vývar tmavý z kostí.:-)

Tématické fráze:
hovězí závitky podle šéfkuchařů, hovězí na leču, hovezi s lecem, hovězí plátky na leču, hovezi maso na lecu, závitky s lečem, hovězí na na leču, hovězí závitky, hovězí v leču, hovězí maso v leču, pikantní hovězí na zelenině, zeleninové leco s hovězího masa, hovězí maso s lečem, lečo s hovězím masem, hovězí lečo, hovězí maso na zeleninové lecu, hovězí přední se zeleninovým lečem, hovězí s lečem, hovězí plátky s lečem, recepty.hovězí na leču

Suroviny:
hovězí zadní, slanina váhalova, lečo, vejce, okurky sterilované, šunka zauzená, špek, pepř barevný mletý, paprika sušená uzená, sůl, hořčice dijonská, cibule, vývar

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu