Pikantní hovězí závitky na zeleninovém leču

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Hovězí maso 21 názorů

Suroviny

4 plátky hovězího zadního masa na ptáčky
180 g Vahalovy slaniny
400 g zeleninového leča
1 vejce uvařené natvrdo
2 velké kyselé okurky
4 plátky zauzené šunky
kousek špeku
barevný mletý pepř
uzená paprika
sůl
1 PL dijonské hořčice
2 - 3 cibule
+ 500 ml
vývaru z kostí
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa kuchyňsky upravíme, jemně naklepeme a na krajích nařízneme.. Závitky potřeme hořčicí, posypeme uzenou paprikou. Na potřené hovězí maso poklademe kolečko jemné zauzené šunky, kousek špeku, čtvrtku vařeného vejce a proužek okurky. Zavineme závitek, který uchytíme po stranách párátky, opepříme a posypeme ještě trochu uzenou paprikou.

  2. Slaninu pokrájíme na malé kousky, orestujeme ji na oleji a přidáme zpěnit dvě až tři pokrájené cibule. Když cibule zhnědne, zalijeme ji trochou vývaru tak, aby se tmavá barva cibule pěkně rozložila a vydusíme na tuk.

    Vložíme orestovat závitky. Necháme maso zatáhnout ze všech stran. Přidáme zeleninové lečo, promícháme s orestovanými závitky a nakonec podlijeme zbylým vývarem. Vložíme do předem vyhřáté trouby vydusit na cca 45 minut na 170 stupňů, abychom měli pěknou barvu omáčky - šťávy (někdy dávám do tlakového hrnce na cca 30 minut ).

  3. Když je maso měkké, necháme závitky jen tak - přírodně a podle chuti ještě osolíme a opepříme.

    Jako přílohu podáváme rýži s uzenou paprikou a bylinkami.

Poznámka

(tato vychytávka je podle TV prima - podle Zdenka Pohlreicha).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pikantní hovězí závitky na zeleninovém leču

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    magdalenka: :-D;-) Napadlo ma, že možno preto, aby sa to odlíšilo od leča s klobásou a pod. Ak je ton zeleninové, predpokladám, že tam nebude žiadna klobása.;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    magdalenka: stejně jsem uvažovala i já :-8 Lečo nekupuji, tak mě přidaný výraz -zeleninové- překvapil a přišel zbytečný (recept se původně jmenoval ...na leču). Rozhodně mi nevadí.
    To víc by mě zajímalo, jestli Ivana tu šťávu přecedila (a v receptu neuvedla), že je tak čirá. Fotku má nádhernou, chutnou:yes: ale bez zeleniny z názvu...

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    tejaja: etikety viem čítať, len uvažujem, či existuje aj iné lečo.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Stačí pozrieť v obchode na etikety a označenie zeleninové lečo je tam. ;-) https://www.google.sk/search?q=zeleninov%C3%A9+le%... ;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    casino: existuje aj nezeleninové lečo?

    Odpovědět

  • casino casino

    cathleen:
    Zdendu P. mám taky rád:-K a zatím si i tento kuchařský matador naběhl na divácké vidle:-p když onehdy na dřevěném špalku pitval kuře a bezprostředně po tom potom na stejném špalku krájel zeleninu na salát:-((
    No, tady se vyžadovaného linku na Z.P. asi nedočkáme..., zato tu ale máme zeleninové lečo: https://www.toprecepty.cz/recept/31969-zeleninove-... :-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Hledám recept na úpravu hovězího a narazila jsem na tento tvůj :-)
    Prosím tě, co si představit pod pojmem "zeleninové lečo"? Znám jen klasické, jiné než z paprik a rajčat jsem nepotkala. A vidím, žes podle toho trochu upravila i název receptu...
    (Ještě dodatek - lečo v té šťávě není vidět? Fotky máš nádherné, je vidět, jak ses zlepšila:yes::yes:)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Přesto, že už po několikáté recept upravuješ, doporučila bych ti použít formulaci, kterou uvedla MajaV - že se podlije jen několika lžícemi a nechá se odpařit NA tuk - ne že se vydusí tuk. Asi to je slovíčkaření, ale dost podstatné - a vše by bylo jasné:-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Ivace64: také by mě to zajímalo. Jen nechápu, proč bych kvůli tomu měla hledat na fb tvůj profil?:-O
    Recept je tady na Topkách, tak ho tady, prosím, dovysvětli. a neposílej nás na fb.

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autor receptu)

    spagetka: musela bych Ti donest set-tobox, :-) prostě dnes jsem se dozvěděla od kuchařů a syna, který je šéfkuchař, že je to známá finta v restauracíh, viz můj profil na fb:-) a dál už k tomu dělám tečku Ladi:-)

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autor receptu)

    cathleen: to bylo v průběhu loňského roku, jak vařil soboty, různě, hovězí masa, pak byla vepřová masa, pak byla další a další, mám to někde na settoboxu nahrané, průběžně mažeme, ale vím, že jsem si to tehdy napsala a dala na lednici na magnet. Zarazilo mne to, ale vyzkoušela jsem to, bujon jsem použila já, ale on měl vývar tmavý z kostí.:-)

    Odpovědět

  • MajaV MajaV

    hosta: Máš pravdu, kdo tenhle postup nezná, z receptu pochopit nejde. Někdo to používá právě kvůli té barvě, kterou pak má všechna cibule(při smažení je přece jen nějaký kousek tmavší nebo světlejší). Ale zase ztratí tu křupavou chuť, která ale tady zalitím vývarem stejně není potřeba.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Dala jsem si teď tu práci a snažila se najít restování na bujonu, zadala jsem si i ZP a jeho recepty, nepovedlo se mi to najít. Je fakt, že jsem našla recept z r.2011 přímo na topkách, kde autorka přidává rozmělněný bujon ale bez tekutiny!!!!
    https://www.toprecepty.cz/recept/23164-cina-v-tort...
    Takže souhlasím s Cathleeen, aby autorka uvedla link s videem ZP. Protože takto to také nechápu.

    Odpovědět

  • hosta hosta

    MajaV: no, takhle bych to pochopila, pokud by to tak bylo popsáno v receptu:-);-),

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    MajaV: Ale asi by to potom chcelo to množstvo vody (vývaru) do postupu napísať, pretože v postupe je, že cibuľu zalejeme vývarom a medzi surovinami vidím 500 ml vývaru.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: hovězí závitky podle šéfkuchařů hovězí na leču hovezi s lecem hovězí plátky na leču hovezi maso na lecu závitky s lečem hovězí na na leču hovězí závitky hovězí v leču hovězí maso v leču pikantní hovězí na zelenině zeleninové leco s hovězího masa hovězí maso s lečem lečo s hovězím masem hovězí lečo hovězí maso na zeleninové lecu hovězí přední se zeleninovým lečem hovězí s lečem hovězí plátky s lečem recepty.hovězí na leču

Zapomněl/a jsem heslo