Kynuté Honzovy buchty s povidly
Nemusíte zrovna vyrážet do světa, abyste si vychutnali poctivé Honzovy buchty. Kynutá klasika české sladké kuchyně dostane k pekáči plnému pocukrovaných buchet každého mlsala. Zkuste je připravit k obědu, k večeři ale nezbydou.
Suroviny pro 30 kusů
30kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 888 kJ / 3 080 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,40 g |
Tuky | 109,88 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 908 mg |
Sodík | 152 mg |
Sůl | 0,34 g |
Sacharidy | 439,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z droždí, lžičky moučkového cukru a poloviny vlažného mléka připravíme kvásek.
Krok 2: Mouku, sůl, zbylý moučkový i vanilkový cukr, žloutky, zbylé mléko a vykynutý kvásek zlehka propracujeme. Nakonec přidáme 50 g změklého másla, dobře uhněteme hladké těsto a necháme ho zakryté na teplém místě kynout asi 30-40 minut.
Krok 3: Vykynuté těsto zlehka propracujeme a rozválíme na 1 cm silny plát, je-li třeba, trochu podsypneme moukou. Rozkrájíme ho na 30 kusů, na každý dáme asi lžíci náplně povidel a zabalíme.
Krok 4: Buchty naskládáme do pekáče spojem dolů. Potřeme je zbylým rozpuštěným máslem svrchu i mezi sebou a necháme ještě kynout asi 15-25 minut.
Krok 5: Pečeme je ve vyhřáté troubě na 190 °C zhruba 20-25 minut. Upečené pocukrujeme a podáváme.
Zveřejněno 16. 9. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KoNM
Moje poznámka
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KoNM
Nejnovější recepty
Skotský pudink s rebarborou
Přidáno před 3 hodinami
Nudle s mákem a rebarborou
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín s rebarborovo-cibulovou směsí
Přidáno před 5 hodinami
Lasagne s květákem a mrkví
Přidáno před 6 hodinami
Korejské stir-fry z mletého masa a cukety
Přidáno před 6 hodinami
Tartaletky s čokoládovou náplní a ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice zapečená s česnekem a dvěma druhy sýru
Bretik před 1 hodinou
Chřest v jemné omáčce se zeleným pepřem
Povar-Kuzmicz před 3 hodinami
Vepřové nudličky se žampiony v pikantní omáčce
Sassa před 4 hodinami
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
Wizulle před 5 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
lucyjezdikova před 5 hodinami
Salát z ředkviček
faluska před 13 hodinami
Chlebová polévka
faluska před 13 hodinami
Buchtičky s vanilkovým krémem jako od babičky
Martina.j před 13 hodinami
Děrovaná buchta
sarkahumlova před 13 hodinami
Pikant zelí s klobásou
MilosCz před 13 hodinami
Tématické fráze:
kynuté buchty s povidly,
povidlové buchty,
babiččiny honzovy buchty,
kynuté buchty,
honzovy buchty,
kynuté povidlové buchty,
recept na kynuté buchty s povidly,
kynuté těsto na honzovy buchty,
hrnkové kynuté buchty,
buchty s povidly,
honzovy buchty s mákem,
top recepty honzovy buchty,
kynuté buchty hrnkové,
hrnkove honzovy buchty,
kynute buchty s povidlim,
honzikove buchty,
hrnkova kynuta buchta,
honzovy povidlové buchty,
honzovy buchty recept,
recept honzovy buchty
Suroviny:
droždí,
cukr moučkový,
mléko,
mouka polohrubá,
sůl,
cukr vanilkový,
žloutek,
máslo,
povidla švestková
Komentáře (30)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Nejsem žádný pekař, ale postupoval jsem přesně podle receptu a povedly se na 1 a jsou výborné, děkuji moc za recept a přidáno foto. 😍🙏
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
A promiňte, ale vyjadřujete se jako ti tvorové, které jmenujete ve svém komentáři.
Je zvláštní, když se někdo registruje jen proto, aby přidal sžíravou kritiku, ale dobře, je to jeho právo. Ale vyjadřovat se vulgárně je opravdu zbytečné. I zničující KRITIKU lze opravdu NAPSAT SLUŠNĚ a bez mračna PRAVOPISNÝCH CHYB.
Asi nejsem ta správná osoba co by se mohla ohánět sebereflexí
https://www.toprecepty.cz/recept/42442-ceske-bucht...
Mám podobný, univerzální recept: https://www.labuznik.cz/recept/kynute-testo-na-buc... ale proč bych ho sem cpal, proč?
MiskaM:
Vy patrně rcp nenecháte vyzmizíkovat, že