Postup přípravy
	Krok 1: Maso (nejlépe od prověřeného řezníka, který nám vybere odležený kvalitní kus hovězího, vhodného na steaky) nakrájíme na 1,5 -2 cm plátky, obložíme kolem okrajů anglickou slaninou a ovážeme režnou nití. Takto připravené steaky nesolíme, pouze okořeníme pepřem.
	Krok 2: Na dobře rozpálenou pánev, nejlépe s těžkým dnem, určenou na steaky, položíme připravené bifteky a na malém množství oleje opékáme z obou stran cca 3minuty z každé strany. Každý podle toho jak má rád (krvavý - kratší dobu, medium 3 minuty a propečený cca 5 minut z každé strany).
	Krok 3: Mezitím si ve friťáku usmažíme hranolky.
	Krok 4: Bifteky si vyjmeme z pánve, necháme odležet pod alobalem, aby se uvolnila šťávička v mase. Potom osolíme dle chuti.
Zveřejněno 22. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Hovězí biftek se slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/176q
Moje poznámka
					
				
Hovězí biftek se slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/176q
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 5 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 18 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 18 hodinami
						Tématické fráze:
						
							hovezi biftek, 
						
						
							hovězí bifteky, 
						
						
							hovězí biftečky, 
						
						
							biftek s hranolkama, 
						
						
							krvavý biftek recept, 
						
						
							hovězí steak se slaninou, 
						
						
							odležené hovězí, 
						
						
							hovězí biftek recept, 
						
						
							hovězí biftek videorecept, 
						
						
							recept krvavy biftek, 
						
						
							jak smazit hovezi, 
						
						
							hovězí maso s anglickou slaninou, 
						
						
							hovězí steak s anglickou slaninou, 
						
						
							recept hovězí biftek, 
						
						
							hovězi  bivtečky, 
						
						
							bifteky z hovězího, 
						
						
							domaci slanina, 
						
						
							hovězí steak hranolky, 
						
						
							hovězí biftek s hranolky, 
						
						
							hovězí steak  s anglickou slaninou
						
					
						Suroviny:
						
							maso hovězí, 
						
						
							slanina anglická, 
						
						
							režná nit, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							hranolky, 
						
						
							olej
						
					
	
			
	
	
Komentáře (3)
No, Chateaubriand je něco úúúplně jiného