Postup přípravy
Krok 1: Maso (nejlépe od prověřeného řezníka, který nám vybere odležený kvalitní kus hovězího, vhodného na steaky) nakrájíme na 1,5 -2 cm plátky, obložíme kolem okrajů anglickou slaninou a ovážeme režnou nití. Takto připravené steaky nesolíme, pouze okořeníme pepřem.
Krok 2: Na dobře rozpálenou pánev, nejlépe s těžkým dnem, určenou na steaky, položíme připravené bifteky a na malém množství oleje opékáme z obou stran cca 3minuty z každé strany. Každý podle toho jak má rád (krvavý - kratší dobu, medium 3 minuty a propečený cca 5 minut z každé strany).
Krok 3: Mezitím si ve friťáku usmažíme hranolky.
Krok 4: Bifteky si vyjmeme z pánve, necháme odležet pod alobalem, aby se uvolnila šťávička v mase. Potom osolíme dle chuti.
Zveřejněno 22. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí biftek se slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/176q
Moje poznámka
Hovězí biftek se slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/176q
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 7 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 18 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 22 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová bábovka
Cerpes před 3 minutami
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 27 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 34 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 46 minutami
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 1 hodinou
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 1 hodinou
Toskánský bůček
poirotka před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 2 hodinami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 3 hodinami
Tématické fráze:
hovezi biftek,
hovězí bifteky,
hovězí biftečky,
biftek s hranolkama,
krvavý biftek recept,
hovězí steak se slaninou,
odležené hovězí,
hovězí biftek recept,
hovězí biftek videorecept,
recept krvavy biftek,
jak smazit hovezi,
hovězí maso s anglickou slaninou,
hovězí steak s anglickou slaninou,
recept hovězí biftek,
hovězi bivtečky,
bifteky z hovězího,
domaci slanina,
hovězí steak hranolky,
hovězí biftek s hranolky,
hovězí steak s anglickou slaninou
Suroviny:
maso hovězí,
slanina anglická,
režná nit,
sůl,
pepř,
hranolky,
olej
Komentáře (2)
No, Chateaubriand je něco úúúplně jiného